Cu câteva zile în urmă am văzut un filmuleţ postat de Chef Club,cu modul de preparare a acestei rulade.Mi s-a părut că se
prepară foarte uşor,iar rezultatul este delicios.Denumirea reţetei era Le
maki-clette,denumirea fiind dată probabil de brânza raclette folosita.
Eu am folosit însă caşcaval şi mozzarella,umplutură
care s-a dovedit a fi la fel de “curgăcioasă” cât este calda.O brânză care se
prelinge atunci când este caldă,îmi crează o poftă teribilă.
Ingredientele sunt puţine
pentru acest preparat şi nu vă trebuie prea mult timp ca s-o pregătiţi.
De asemenea,ar fi bine să
folosiţi fâşii mai lungi de bacon.Eu am îmbinat câte două fâşii şi de aceea a
ieşit puţin “zdrenţălită”.
Avem nevoie de folie
alimentara pentru cuptor.Cum eu nu am avut,o prietenă dragă mi-a sugerat să
folosesc pungă pentru friptură.Si a avut dreptate,mi-a fost de ajutor.
Ingrediente:
10 sau 20 de felii de
bacon în funcţie de lungimea lor
4 cartofi medii
4 felii mai groase de
cascaval
4 felii de mozzarella
Sare,piper
Patrunjel verde
Mai avem nevoie de o
folie alimentara pentru cuptor
Mod de preparare:
Am curatat cartofii si
i-am fiert în apa cu putina sare.
Apoi i-am pasat,am pus
sare,piper si patrunjelul verde tocat.
Peste folie am asezat
feliile de bacon,cartofii i-am asezat cât
sa acopere jumatate din feliile de bacon.
Peste cartofi am pus
feliile de cascaval si mozzarella.
Ajutându-ma de folie,am
rulat totul,am înfasurat strâns în folie,am legat capetele si am pus rulada într-o
tava cu hârtie de copt.
Am pus tava la cuptor la
220 de grade pentru 20 de minute.
Am scos din cuptor si am
desfacut folia.
Se serveste cald,ca si
gustare sau fel principal.
S-aveţi poftă!!!