Pentru azi am zis să nu întrec
măsura şi să pregătesc un desert mai dietetic,ca să fac mai uşoară trecerea la “fără
dulce”.Aşa că m-am gândit că nişte papanaşi din griş fiert în lapte şi apoi puşi
la cuptor,ar fi tocmai buni.
Eu am înlocuit zaharul cu
Green Sugar,dar voi puteţi să folosiţi zahăr.
Pentru crustă mi s-a părut
mai potrivit să folosesc pişcoturi.
O reţetă simplă pe care
v-o recomand cu tot dragul.
Ingrediente:
600 g iaurt 10% grasime
200 ml lapte
120 g gris
3 linguri îndulcitor Green Sugar(sau zahar)
3 galbenusuri +2
albusuri
50 g unt
1 praf de sare
vanilie
vanilie
Pentru crusta:
10 buc piscoturi
70 g unt
Mai avem nevoie de smântâna,jeleu
sau dulceaţă pentru servit(eu am preferat un jeleu de fructe de padure si căpşuni)
Mod de preparare:
Am pregatit mai întâi
crusta.
Am maruntit piscoturile
cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina.
Intr-o tigaie am topit
untul,apoi am pus piscoturile maruntite.
Am prajit câteva minute
si am lasat sa se raceasca.
Intr-o cratita
neaderenta am pus iaurtul,laptele,untul si Green sugarul(zaharul).Am pus vasul
pe foc
Când a început sa
fiarba,am adaugat grişul în ploaie,amestecând energic cu un tel.
Am lasat sa fiarba la
foc mic pâna când s-a îngrosat.
Daca este cazul ,mai
adaugati gris.Eu atât am masurat.
Am luat vasul de pe
foc,am adaugat vanilie si putina sare,apoi cele 3 galbenusuri.
Galbenusurile se adauga
cât compozitia este fierbinte,astfel se vor gati.
Mie nu-mi plac ouale
crude în compozitie.
Am mixat cele 2 albusuri
si le-am încorporat usor în compozitie.
Am lasat sa se
racoreasca ,ca sa aiba consistenta potrivita pentru a modela papanasii.
M-am ajutat de 2 linguri
pentru a le da forma,i-am tavalit prin piscoturile pregatite,apoi i-am asezat în
tava pe hârtie de copt.
Am pus tava la cuptor,la
180 de grade pentru 20 de minute.
I-am servit cu jeleu de
fructe de padure si capsuni.
S-aveţi poftă!!