Imi era poftă de îngheţată
şi doar nu era să cumpăr când e aşa uşor de preparat.Nici nu avem nevoie de
prea multe ingrediente
Si cum am găsit mango
foarte copt ,am ştiut că va fi minunat într-o îngheţată.Cumpărasem şi nişte
zmeură aşa că a fost combinaţia perfectă.
Pentru că am folosit
lapte condensat, îngheţata a avut o textură cremoasă.
Dar mai bine scurtăm
introducerea şi vă spun cum am pregătit îngheţata,altfel o să credeţi că e ceva
comlicat.
Ingrediente:
Un fruct mango copt
397 ml lapte condensat îndulcit
300 g smântâna 25%
grasime
300 ml smântâna pentru
frisca La Dorna
Zmeura
Mod de preparare:
Am mixat smântâna pentru
frisca.Nu trebuie sa fie foarte ferma.
Am curatat mango,l-am
taiat cubulete si l-am pasat cu ajutorul blederului Breville.
Am amestecat smântâna cu
laptele condensat si piureul de mango,apoi am încorporat usor frisca mixata.
Am pus apoi compozitia obtinuta
la masina de îngheţata,nu este una foarte performanta dar ma scuteste de amestecatul pentru a nu se face ace de gheaţa.
Am pus compozitia într-o
caserola si am pus din loc în loc zmeura.
O parte din zmeura am zdrobit-o
cu o furculita ,restul am pus-o asa întreaga.
Am pus înghetata la
congelator pentru câteva ore.Când doriti sa o consumati,o scoateti cu 10-15
minute înainte,la temperature camerei.
Noi am servit-o cu sos
de afine si frunzulite de menta.
S-aveţi poftă !!!