Este un tort cu multă
ciocolată.Deşi musafirul meu a vrut un tort doar cu ciocolată,parcă nu m-a lăsat
sufletul să nu adaug şi ceva fructe.E plăcerea mea.
Aşa că am adăugat mango,zmeură
şi afine.
M-am bucurat să văd că a
fost foarte apreciat.
Ingrediente:
Blat pandispan (tava cu
diametrul de 20 cm)
6 oua
180 g zahar
180 g faina
Sare
Eu am impartit
cantitatile si am copt 2 blaturi.
Crema de mango:
Pulpa de la 2 fructe
mango foarte coapte
10 g gelatina foi
Câteva Frunze de menta
300 g smântâna
Solomonescu 30% grasime
Zmeura,afine
Crema de ciocolata:
400 g ciocolata 50%
cacao
400 ml smântâna pentru
frisca 30%
400 g smântâna
Solomonescu 30%
1 lingura miere
Sirop:
100 ml apa
2 linguri zahar
Zeama de lamâie
Glazura:
200 g ciocolata 50%
cacao
200 ml smântâna pentru frisca 30%
Bomboane de ciocolata
pentru ornat.
Mod de preparare:
Am pregatit mai întâi cele 2 blaturi.
Puteti sa pregatiti si
un singur blat si apoi sa-l taiati în 4 parti.
Mie mi s-a parut mai
simplu sa fac 2 blaturi.
Am mixat ouale întregi
cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul si paletele
mixerului lasa urme ca si într-o crema.
Am încorporat apoi usor faina cu ajutorul unei
palete.
Am pus compozitia în
tava tapetata si am pus la cuptor la 180 de grade pentru 25-30 de minute.
L-am lasat apoi sa se
raceasca pe un gratar.
Pentru crema de mango,am
hidratat foile de gelatina cu putina apa rece.
Am pasat pulpa de la
cele doua fructe mango,împreuna cu frunzele de menta,cu ajutorul unui blender.
Am încalzit piureul
obtinut,am scurs foile de gelatina si le-am pus peste piure,amestecând pâna ce
s-au dizolvat.
Dup ace s-a racorit
putin,am pus piureul la frigider sa se raceasca complet.
Am mixat smântâna si
apoi am amestecat-o cu piureul de mango.
Am pus zmeura si afine
si am lasat-o iarasi la frigider pâna când am ansamblat tortul.
Pentru sirop am fiert
toate ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.
Pentru crema de
ciocolata am topit cele 400 g de ciocolata împreuna cu 400 ml smântâna pentru
frisca,pe baie de aburi.
Dupa ce s-a racorit,am
lasat-o la frigider jumatate de ora .
Am mixat smântâna cu o
lingura de miere.
Am scos ciocolata de la
frigider,am mixat-o foarte putin,doar cât sa prinda consistenta,apoi am
încorporat frisca.
Am ansamblat apoi
tortul.
Am taiat fiecare blat în
doua ,obtinând 4 foi .Le-am însiropat.
Peste prima foaie am pus
crema de ciocolata,a doua foaie,crema de mango,a treia foaie,crema de ciocolata
si ultima foaie.
Am pastrat crema de
ciocolata si pentru a îmbraca tortul.
Am lasat tortul la
frigider pentru ca sa se întareasca crema de ciocolata.
Pentru glazura,am topit
ciocolata si smântâna pe baie de aburi.
Dupa ce s-a racit dar a
ramas suficient de fluida,am pus-o deasupra
tortului.
Am decorat cu bomboane si crema de ciocolata.
S-aveţi poftă !!!