Cum vremea e destul de capricioasa,am zis sa ies din starea de leneveala si sa pregatesc un desert cu care sa ne rasfatam în weekend.
O prajitura care cu siguranta nu are putine calorii,fiind si
destul de dulce.
Dar este foarte gustoasa.Blatul umed combinat cu jeleul
acrisor si bezeaua crocanta s-au potrivit de minune.
Asa ca lasam mustrarile de constiinta pentru mai tarziu si
savuram prajitura.
Daca doriti o prajitura mai înalta,puteti sa folositi o tava
mai mica ca si dimensiune.
Poate va place si reteta de Cozonac cu nuca si stafide
Sau reteta de Brownies cheesecake cu visine si dulceata decirese amare
Ingrediente:
Blat(tava de 38x25 cm):
200 g unt 82% grasime
170 g Green Sugar sau zahar
2 linguri iaurt
2 linguri lapte
4 galbenusuri de ou
220 g faina
1 plic praf de copt
Sare
Vanilie
Jeleu:
200 ml sirop fructe de padure
2 linguri amidon alimentar
Bezea:
4 albusuri de ou
180 g zahar pudra
1 lingura zeama de lamâie
Sare
3 linguri faina de migdale
Am mai avut nevoie de miez de nuca.
Mod de preparare:
Am pregatit jeleul.
Am diluat amidonul cu putina apa rece,l-am amestecat cu
siropul si apoi l-am fiert la foc mic pâna ce s-a îngrosat.
L-am lasat sa se raceasca.
Pentru blat,am mixat untul cu Green Sugar(zahar),am
adaugat pe rând cele 4 galbenusuri,mixand
dupa fiecare.
Am pus cele doua linguri de iaurt.
Faina am amestecat-o cu praful de copt si sarea si le-am pus
peste amestecul de unt.Am adaugat si cele doua linguri de lapte si vanilia.
Trebuie sa obtinem o compozitie destul de groasa.
Am pregatit tava în care am pus hârtie de copt.
Am pus compozitia pentru blat si am întins-o
uniform.Deasupra am pus jeleul pregatit
la început.
Peste jeleu am presarat miez de nuca.
Intre timp am preîncalzit cuptorul la 180 de grade.
Am mixat albusurile cu un praf de sare.Când compozitia a
facut “ţepi”,am adaugat treptat zaharul pudra,mixand dupa fiecare repriza adaugata.
In bezea am pus o lingura de zeama de lamâie si 3 linguri de
faina de migdale(migdale macinate).
Am pus bezeaua peste blat si cu ajutorul unei linguri am
format valuri.
Am presarat iar miez de nuca.
Am introdus tava la cuptor pe treapta cea mai de jos pentru
45 de minute.
Puteti sa verificati la 35 de minute sa vedeti daca bezeaua
s-a întarit suficient si daca blatul
este copt.
Dupa ce am scos-o din cuptor am lasat-o sa se raceasca si
apoi am servit.
Să vă fie de folos!