Cred că denumirea suna destul de
sofisticat,dar e o prăjitura deosebit de bună,blatul sfărâmicios şi crema fină
,acrişoară,aromată cu şampanie ,vanilie şi scorţişoară.Nu arată ea prea bine
tăiată pentru că am tăiat-o caldă,nu am avut răbdare să se răcească,mă
înebunise mirosul de măr şi scorţişoară din bucătărie.
Ingrediente:
Pentru foaia de blat:
2 oua
3 linguri
smântâna
1 plic praf de
copt
Sare
Vanilie
Pentru crema:
Sucul de la o
lamâie
150 ml sampanie
1 plic budinca cu
gust de vanilie Dr.Oetker
Stafide+rom
Zahar brun
Scortisoara
Pentru finisat:
Un mar
O lingura miere
de albine
Zahar brun
Mod de preparare:
Crema am
preparat-o cu o zi înainte.
Am avut niste mere
destul de acrisoare,deci a trebuit mai mult zahar.
Merele curatate
le-am taiat cubulete si am pus peste ele zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.
Am pus zaharul si
sampania si le-am pus sa fiarba pâna s-au înmuiat.
Praful de budinca
l-am amestecat cu putina apa rece si l-am pus peste mere.
Am mai lasat pe
foc cât sa se îngroase crema,apoi am luat vasul de pe foc.
Am lasat sa se
raceasca.
Am pregatit
aluatul pentru blat.
De fapt a fost un
blat iar deasupra am decupat diferite forme.
Faina am
amestecat-o cu sarea,praful de copt,zaharul si untul.
Am pus apoi
ouale,vanilia si smântâna.
Am framântat un
aluat,nu trebuie sa fie prea tare deoarece este un aluat sfarâmicios.
Am împartit
aluatul în doua parti,una mai mare pentru blat si cealalta mai mica pentru
formele de pus deasupra.
Am pus aluatul la
frigider pentru jumatate de ora.
Dupa acest
timp,am întins o foaie si am pus-o într-o tava de 30x20cm tapetata cu hârtie de
copt.
Deasupra ei am
pus crema de mere.
Am presarat
scortisoara,zahar brun si stafidele scurse,
pe care le-am înmuiat cu rom.
Am pus deasupra
formele decupate.
Am curatat un mar
si l-am taiat felii subtiri.
Feliile de mar
le-am dat prin zahar brun si le-am pus deasupra.
Am pus prajitura
la cuptor la 190 de grade 40 de minute.
Inainte de a fi
gata,am pus miere de albina si zahar brun.
Se taie rece.Eu
n-am prea avut rabdare sa astept.
Te cred ca n-ai avut rabdare, nici eu n-as fi avut, la cat de buna e :)
RăspundețiȘtergere:)))))))) eu mai ca as fi avut,dar mereu ma zoresc altii care vor sa guste .
Ștergere