Nici nu ştiu cum
să vă explic cam ce pofte am când văd zmeură.Imi şi imaginez zeci de feluri de
deserturi de tot felul.De dimineaţă spuneau la TV că e producţie record la zmeură şi întradevăr
era plină piaţa de dimineaţă,dar la un preţ care m-a făcut să reevaluez numărul
cobinaţiilor de făcut.Totuşi am pus puţină la congelator şi am făcut şi un
desert minunat.M-am declarat chiar mulţumită de aspectul ruladei,care se ştie că
nu e punctul meu forte.Dar dacă mi-a reuşit blatul de pizza,o să-mi reuşească
cândva şi o ruladă perfectă.
Gata,nu mai scriu
că doar nu-i articol aici şi pe voi vă interesează reţeta nu poveştile mele.
Ingrediente:
Pentru foaia de rulada:
3 oua întregi +2
albusuri de ou
5 linguri de
zahar
4 linguri faina
3 linguri ulei
Vanilie
Sare
Cateva boabe de
zmeura
Pentru jeleul de zmeura:
4 linguri zahar
2 linguri amidon
Pentru crema:
2 linguri zahar
pudra
¾ din jeleul de
zmeura pregatit
200 ml frisca
lichida
Zmeura
Pentru ornat:
200 ml Frisca si zmeura
Mod de preparare:
Am pregatit mai
întâi foaia de rulada.
Am separat
albusurile de galbenusuri.
Albusurile ,5 la
numar(doua ramase de la maioneza),le-am batut bine cu un praf de sare.
Când spuma a
început sa faca „ţepi” am adaugat pe rând câte o lingura de zahar.
Galbenusurile
amestecate cu 3 linguri de ulei le-am pus peste albusuri si am amestecat usor
cu o paleta.
Faina amestecata
cu praful de copt,am încorporat-o la urma.
Am pus compozitia
în tava mare a aragazului (40x42 cm)tapetata cu hârtie de copt si deasupra am
pus putina zmeura.
Am pus tava la
cuptor pentru 15-20 de minute.
Am scos
blatul,l-am presarat cu zahar pudra si l-am rasturnat pe o alta hârtie de copt.
Apoi l-am rulat
încet împreuna cu hârtia.
L-am lasat sa se
raceasca.
Am pregatit apoi
jeleul de zmeura.
Am amestecat
zmeura cu zaharul.Siropul lasat l-am folosit ca sa umezesc amidonul.
Am pus zmeura
într-o cratita pe foc,am lasat sa fiarba 2-3 minute,apoi am adaugat siropul cu
amidon si am amestecat pâna când s-a îngrosat.
L-am lasat sa se
raceasca.
Am mixat frisca
si am lasat-o la frigider.
Crema Mascarpone
am mixat-o cu 2 linguri de zahar pudra,am adaugat apoi ¾ din jeleul de
zmeura,restul l-am folosit ca sa ung foaia.
Am pus si frisca
în crema.
Am desfacut usor
blatul,l-am uns cu un strat de jeleu de zmeura,apoi am pus crema,câteva boabe
de zmeura si am rulat din nou.
Am ornat cu
frisca , putina crema ramasa si zmeura.
Am lasat la
frigider câteva ore.
Daca as fi gasit
frisca naturala de care folosesc de obicei,ar fi fost PERFECT pe gustul meu.
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu