Plecasem de la reţeta de Plumcake cu urdă şi lamâie a prietenei mele
Gabriela,dar al meu nu a ieşit nicidecum aşa pufos ca şi al ei,mai degrabă a
avut o textură umedă,dar cu siguranţă foarte gustos.Eu am mai adaugat puţină
cacao şi zmeură.
Am folosit urda pentru că este mai
„uscată” decât brânza de vaci .
Ingrediente:
3 oua
1 ½ lamâie
1 plic praf de
copt
Sare
1 lingura cacao
zmeura
Mod de preparare:
Urda am mixat-o
cu zaharul.
Am adaugat apoi
ouale,pe rând,mixând dupa fiecare.Se obtine o compozitie foarte cremoasa.
Faina am
amestecat-o cu amidonul,praful de copt si sarea si am pus-o peste amestecul de
brânza,mixând la viteza mica.
Dupa aceasta am
pus si untul moale,care trebuie sa fie la temperatura camerei,ca sa fie usor de
încorporat.
Am razuit coaja
de la lamâie si am pus zeama în amestecul obtinut.
Am luat putina
compozitie pe care am amestecat-o cu cacao.
Compozitia alba
am pus-o în tava de chec unsa si tapetata cu faina,apoi am pus compozitia cu
cacao si zmeura.
Am apasat putin
zmeura ca sa intre în compozitie.
Am pus tava la
cuptor la 180 de grade pentru 50-60 de minute.
Mie mi s-a parut
ca s-a copt cam greu,poate nu era rau sa fi lasat la 200 de grade.
Se taie când s-a
racit.
Poftă bună
!!!!
Ce minune de chec ai facut, frumos si cremos, brava! Si mie imi place checul cu fructe :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona,dar tare mi-ar fi placut sa iasa asa pufos ca a lui Gaby.Nu stiu de ce nu e asa,ca am respectat reteta intocmai,am adaugat doar zmeura si putina cacao.
Ștergere