Pages - Menu

luni, 16 iunie 2014

Chec cu brânză(urdă) lamâie şi zmeură


           Plecasem de la reţeta de  Plumcake cu urdă şi lamâie a prietenei mele Gabriela,dar al meu nu a ieşit nicidecum aşa pufos ca şi al ei,mai degrabă a avut o textură umedă,dar cu siguranţă foarte gustos.Eu am mai adaugat puţină cacao şi zmeură.
           Am folosit urda pentru că este mai „uscată” decât brânza de vaci .
          




Ingrediente:
250 g urda
3 oua
150 g zahar
100 g faina
100 g amidon
100 g unt
1 ½ lamâie
1 plic praf de copt
Sare
1 lingura cacao
zmeura


Mod de preparare:

Urda am mixat-o cu zaharul.


Am adaugat apoi ouale,pe rând,mixând dupa fiecare.Se obtine o compozitie foarte cremoasa.
Faina am amestecat-o cu amidonul,praful de copt si sarea si am pus-o peste amestecul de brânza,mixând la viteza mica.

Dupa aceasta am pus si untul moale,care trebuie sa fie la temperatura camerei,ca sa fie usor de încorporat.


Am razuit coaja de la lamâie si am pus zeama în amestecul obtinut.
Am luat putina compozitie pe care am amestecat-o cu cacao.
Compozitia alba am pus-o în tava de chec unsa si tapetata cu faina,apoi am pus compozitia cu cacao si zmeura.

Am apasat putin zmeura ca sa intre în compozitie.

Am pus tava la cuptor la 180 de grade pentru 50-60 de minute.
Mie mi s-a parut ca s-a copt cam greu,poate nu era rau sa fi lasat la 200 de grade.
Se taie când s-a racit.




Poftă bună !!!!

2 comentarii:

  1. Ce minune de chec ai facut, frumos si cremos, brava! Si mie imi place checul cu fructe :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Simona,dar tare mi-ar fi placut sa iasa asa pufos ca a lui Gaby.Nu stiu de ce nu e asa,ca am respectat reteta intocmai,am adaugat doar zmeura si putina cacao.

      Ștergere