Pentru că am
pregatit compot de cireşe,am sacrificat câteva pentru gem.Am folosit pentru
acesta doar 2 kg
de cireşe,noi nu facem cantitaţi prea mari deoarece pregatim mai multe
sortimente de gem şi dulceata.
Ingrediente:
1,200 kg zahar
gelifiant
Zeama de lamâie
Mod de preparare:
Am spalat
ciresele,le-am scos sâmburii si apoi le-am tocat în robot.
Le-am pus sa fiarba fara zahar timp de 15 minute
,într-o cratita cu fundul mai gros.
Dupa 15 minute,am
adaugat zaharul si am mai fiert 10 minute din momentul în care a început sa
fiarba din nou.
La final am
adaugat zeama de lamâie.
Am pus gemul
fierbinte în borcanele spalate si uscate,apoi le-am pus în cuptorul caldut,fara
capac,aproximativ 10-15 minute,dupa care am pus capacele si le-am lasat
acoperite cu o patura pâna s-au racit.
Mie îmi place
foarte mult culoarea si consitenta gemului pregatit astfel.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu