Pages - Menu

duminică, 22 iunie 2014

Minitarte cu fructe


               Parcă în perioada aceasta a anului,nu prea vreau deserturi cremoase,prefer prăjiturile crocante ori pufoase cu fructe.Mai ales că,acum putem profita de oferta bogată a pieţei în acest sens.Găsim fructe proaspete şi aromate.
              Pentru aceste tarte am ales să folosesc vişine şi cireşe,mai ales că am mai pregătit o porţie de vişine pentru prăjituri.
             O combinaţie minunată de blat sfărâmicios cu gustul dulce-acrişor al fructelor,pur şi simplu se topesc în gură.



Ingrediente:
Pentru tarte:
600 g faina
250 g untura(sau unt,eu am folosit untura)
4 galbenusuri de ou
100 g zahar
6 linguri smântâna
1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu lapte
1 lingurita sare
Putina faina care se adauga pentru  aluatul-crumble (topping)
Pentru umplutura:
400 g vişine şi cireşe fără sâmburi
Câteva boabe de zmeura
100 g zahar gelifiant Margaritar



Mod de preparare:
Pentru compozitia de tarte,am amestecat toate ingredientele si am pus compozitia la frigider,pentru o ora.
Intre timp am pregatit umplutura.



Dupa ce am scos sâmburii vişinelor si cireşelor,le-am pus într-o cratita cu o lingura de zahar.Le-am lasat pe foc pâna s-au înmuiat putin,apoi am pus si restul de zahar si le-am mai fiert 10 minute.
Am lasat jeleul sa se raceasca.
Am scos aluatul de la frigider si am pus în formele pregatite,apasând aluatul pe marginea formelor pentru a avea o forma frumoasa la final.
Nu am uns formele deoarece,aluatul având untura în compozitie,nu se lipeste deloc de forme.
Am pastrat o parte din aluat ,la care am mai adaugat faina atât cât sa-l pot razui deasupra tartelor.
Am pus umplutura de fructe în fiecare forma,câteva boabe de zmeura,apoi am razuit deasupra aluatul ramas.Cam greu a fost,dat fiind ca era un aluat foarte moale.



Am asezat formele într-o tava,în care am pus hârtie de copt,am pus la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Verificati totusi cu o scobitoare pe marginea tartelor când sunt coapte.
Le-am lasat sa se raceasca,apoi le-am scos foarte usor din forme.
Daca doriti puteti sa le pudrati cu zahar.



Poftă bună !!!!


6 comentarii:

  1. As infuleca rapid vreo 5 din alea mici :))) Super!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigura ca ti-ar fi pe plac.Foarte bune sunt.Pupici Timi

      Ștergere
  2. Foarte mult imi plac tartele, felicitari! Cu untura sunt mult mai fragede, asa-i? Iar aluatul pentru crumble, daca il pui un pic la congelator, se intareste si poate fi razuit fara probleme :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este Simona,cu untura si smantana sunt foarte fragede si se pastreaza bine mai mult timp.Nu m-am gandit sa-l pun la congelator.mersi de idee .Pupici

      Ștergere
  3. Ma ınnebuneşti, feemeeieee !! :P :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. No scuze Luminita :)))))))) Nu am intentionat sa fac asta .Pupici

      Ștergere