Parcă în perioada aceasta a
anului,nu prea vreau deserturi cremoase,prefer prăjiturile crocante ori pufoase
cu fructe.Mai ales că,acum putem profita de oferta bogată a pieţei în acest
sens.Găsim fructe proaspete şi aromate.
Pentru aceste tarte am ales să
folosesc vişine şi cireşe,mai ales că am mai pregătit o porţie de vişine pentru
prăjituri.
O combinaţie minunată de blat
sfărâmicios cu gustul dulce-acrişor al fructelor,pur şi simplu se topesc în
gură.
Ingrediente:
Pentru tarte:
4 galbenusuri de
ou
6 linguri
smântâna
1 lingurita
bicarbonat de sodiu stins cu lapte
1 lingurita sare
Putina faina care
se adauga pentru aluatul-crumble (topping)
Pentru umplutura:
Câteva boabe de
zmeura
Mod de preparare:
Pentru compozitia
de tarte,am amestecat toate ingredientele si am pus compozitia la
frigider,pentru o ora.
Dupa ce am scos
sâmburii vişinelor si cireşelor,le-am pus într-o cratita cu o lingura de
zahar.Le-am lasat pe foc pâna s-au înmuiat putin,apoi am pus si restul de zahar
si le-am mai fiert 10 minute.
Am lasat jeleul
sa se raceasca.
Am scos aluatul
de la frigider si am pus în formele pregatite,apasând aluatul pe marginea
formelor pentru a avea o forma frumoasa la final.
Nu am uns formele
deoarece,aluatul având untura în compozitie,nu se lipeste deloc de forme.
Am pastrat o
parte din aluat ,la care am mai adaugat faina atât cât sa-l pot razui deasupra
tartelor.
Am pus umplutura
de fructe în fiecare forma,câteva boabe de zmeura,apoi am razuit deasupra
aluatul ramas.Cam greu a fost,dat fiind ca era un aluat foarte moale.
Am asezat formele
într-o tava,în care am pus hârtie de copt,am pus la cuptor pentru 35-40 de
minute la 180 de grade.
Verificati totusi
cu o scobitoare pe marginea tartelor când sunt coapte.
Le-am lasat sa se
raceasca,apoi le-am scos foarte usor din forme.
Daca doriti
puteti sa le pudrati cu zahar.
Poftă bună !!!!
As infuleca rapid vreo 5 din alea mici :))) Super!!!!!
RăspundețiȘtergereSunt sigura ca ti-ar fi pe plac.Foarte bune sunt.Pupici Timi
ȘtergereFoarte mult imi plac tartele, felicitari! Cu untura sunt mult mai fragede, asa-i? Iar aluatul pentru crumble, daca il pui un pic la congelator, se intareste si poate fi razuit fara probleme :)
RăspundețiȘtergereAsa este Simona,cu untura si smantana sunt foarte fragede si se pastreaza bine mai mult timp.Nu m-am gandit sa-l pun la congelator.mersi de idee .Pupici
ȘtergereMa ınnebuneşti, feemeeieee !! :P :))
RăspundețiȘtergereNo scuze Luminita :)))))))) Nu am intentionat sa fac asta .Pupici
Ștergere