O idee de desert foarte bună când
nu avem foarte mult timp la dispoziţie dar ne dorim ceva dulce,mai ales că încă
se mai găsesc căpşuni la piaţăSe poate combina cu orice alte fructe,dulceaţă
,iaurt ori sos de ciocolată.
Ingrediente:
Pentru pancakes:
3 oua
250 ml lapte
3 linguri zahar
1 linguriţă praf
copt
sare
vanilie
coaja de lamâie
Pentru jeleu:
2 linguri zahar
1 lingura amidon
Mod de preparare:
Am pregatit mai întâi
jeleul.
Capsunii i-am
taiat bucati,i-am amestecat cu coacazele si zaharul.
Le-am lasat pâna
au lasat putin sirop,apoi am pus vasul pe foc.Cand s-au înmuiat putin ,am pus o
lingura de amidon si am lasat pe foc pâna
când sosul s-a îgrosat.
Pentru pancakes
am amestecat ouale cu zaharul,am pus laptele,apoi faina amestecata cu un praf
de sare si praful de copt.
La final am
adaugat si aromele.
Nu am folosit
mixerul,doar un tel.
Nu trebuie
amestecat prea mult,doar pâna se omogenizeaza toate ingredientele.
Compozitia
trebuie sa aiba consistenta unei smântâni mai groase.
In functie de
aceasta,mai adaugati lapte sau faina.
Am lasat
amestecul jumatate de ora la frigider.
Pentru copt am
folosit o tigaie din teflon,deci nu a fost nevoie de ulei.
Intr-o tigaie
obisnuita,puneti putin ulei ca sa nu se lipeasca.
Cu un polonic mic
am pus compozitie in tigaie.
Am pus doar într-un
loc si ele se vor întinde cat va fi cazul.
Am lasat sa se
coaca pana cand la suprafata au aparut câteva bule.
In acest moment
am întors pe partea cealalta.
Am procedat în
acest fel pâna am terminat toata compozitia.
Am servit cu
jeleul de fructe preparat anterior.
Sunt atat de dragalase, ca acum mi-e pofta de pancakes :)
RăspundețiȘtergereEu poftesc la ele mereu,in orice combinatie.
ȘtergereSunt bestiale, dar sosul l-as manca cu lingurita! :)))) Cand mai faci, venim si noi! :)))
RăspundețiȘtergereLaura,te astept .Pupici
Ștergere