Avem totuşi şi
mâncare nu numai desert.
Cred că toată lumea are o reţinere
când vine vorba de carne de vită.Nici eu nu fac excepţie,dar cum am avut o
bucată frumoasă de carne de vită am
pregătit-o cu legume la cuptor.Toată treaba a durat vreo două ore şi un pic,dar
se ştie că e nevoie de răbdare pentru un astfel de preparat.Mi-am făcut ceva de
lucru,dar a meritat,la final a fost foarte gustoasă.
Ingrediente:
600 gr pulpă de
vită
Ceapa alba şi
roşie
Morcovi
Patrunjel
radacina
Telina radacina
Pastârnac
radacina
Ardei iute
Ulei
100 ml suc de
roşii
200 ml vin alb
Sare,piper
Foi de dafin
Frunze de telina
Rozmarin
1 lingura
smântâna
Mod de preparare:
Am spalat carnea
si am sters-o cu un prosop absorbant.Am condimentat-o,apoi am prajit-o într-o
tigaie pe toate partile.
Am curatat si am
taiat felii legumele.
Intr-un vas de
lut am pus uleiul în care am prajit carnea,am asezat legumele si carnea.
Am pus vinul si
am completat cu apa cât sa acopere totul.Am acoperit vasul cu capac si am pus
la cuptor pentru 2 ore.
Va mai uitati din
când în când sa nu scada prea mult lichidul din vas.
Spre final am
adaugat sucul de rosii,foile de dafin si rozmarinul.
Carnea a fost
atât de frageda ca se desprindea bucati.
O parte din
legume le-am pasat am adaugat o lingura de smântâna si am facut un sos.
Se poate servi cu
o garnitura de cartofi,orez ori cuş-cuş.
Eu am preferat
orezul si o salata de sfecla roşie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu