Cam altfel mi-am
închipuit eu desertul acesta.A fost foarte gustos dar parcă aş fi vrut să fie
puţin altfel.Dacă ar fi să o refac ,aş folosi mai puţină gelatină şi aş
însiropa şi blatul,nu doar pişcoturile.
Ingrediente:
Pentru blat(tava de 35x35 cm)
5 oua
3 linguri apa
fierbinte
3 linguri ulei
½ plic praf de
copt
Sare
Pentru crema:
3 oua
Vanilie
Coaja de
portocala
500 ml frisca
lichida
Aproximativ 500 g visine + zahar
Câteva
pişcoturi,10 buc am pus eu
Pentru ornat:
Cirese
Pentru început am
pregatit blatul.
Am pus hârtie de
copt în tava mare a aragazului de 35x35 cm.
Am separat
galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile
le-am mixat cu zaharul si am adaugat apa fierbinte pentru ca zaharul sa se
dizolve mai usor.
Albusurile le-am
batut spuma cu un praf de sare.
Peste spuma de
galbenusuri am pus faina amestecata cu praful de copt,uleiul si albusurile.
Am amestecat usor
cu un tel.
Am pus compozitia
în tava pregatita si am pus la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute.
Am lasat blatul
sa se raceasca,apoi am indreptat marginile si l-am taiat în doua pe lungime
(sau latime,e acelasi lucru).
Visinele le-am
pus cu zahar pâna s-au înmuiat si au lasat suficient sirop.
Siropul l-am
folosit pentru a însiropa piscoturile.
Frisca am mixat-o
si am pus-o la frigider.
Gelatina am pus-o
la hidratat cu putina apa rece.
Cele 3 oua le-am
amestecat cu zaharul cu un tel,apoi am taiat gelatina cubulete si am pus-o
peste oua.
Am pus vasul pe
baie de aburi pâna ce gelatina s-a topit,amestecând tot timpul.
La final am
adaugat vanilia si coaja de portocale.
Am lasat sa se
raceasca,apoi am mixat amestecul.
L-am pus câteva
minute la frigider,nu prea mult altfel se va întari prea mult.
Am scos de la
frigider si am amestecat cu frisca batuta.
Pentru
asamblare,am pus o foaie de blat,jumatate din crema,visinele scurse de
sirop,piscoturile însiropate cu sirop de visine,restul de crema,visine si a doua foaie de blat.
Am topit
ciocolata pe baie de aburi si am pus-o deasupra.
Pentru decor am
folosit câteva cirese date prin ciocolata.
Arata tare bine si sunt convinsa ca este delicioasa!
RăspundețiȘtergereDa,a fost cam buna.Mersi Medi
Ștergere