Le-am denumit aşa dar asta nu
înseamnă că nu le puteţi mânca ori de câte ori vă este poftă.Ieri chiar nu mai
aveam nici un chef să mai fac prăjitură după ce am făcut doua torturi,dar cum a
venit nepoata mea ,special pentru a mânca desert,am făcut la repezeală
prăjiturelele astea.Pe mine nu mă încântă în mod deosebit cu cremă multa şi
frişcă,dar tare bune au fost lângă cafeluţa de dimineaţă.
Pentru blat:
5 oua
1 lingurita praf
de copt
vanilie
Sare
Pentru crema de ciocolata:
300 ml frisca
In plus frisca pentru decor
Ouale le-am mixat
cu zaharul pâna si-au triplat volumul.
Am pus vanilia
,apoi faina amestecata cu praful de copt în trei reprize.
La aceasta etapa
am amestecat cu un tel.
Am pus compozitia
într-o tava tapetata cu hârtie de copt.Am pus la cuptor 25 de minute,primele 10
minute la 200 de grade,apoi am redus la 180 de grade.
Am lasat blatul
sa se raceasca.
Am înfierbântat
frisca(fara s-o fierb),apoi am pus ciocolata maruntita.
Am amestecat pâna
s-a topit ciocolata si am pus vasul la frigider.
Dupa ce amestecul
s-a întarit,am mixat bine si l-am amestecat cu crema mascarpone.
Am taiat blatul
în doua ,e orizontala si am pus un strat de crema.
Apoi am taiat
cuburi,pe care am pus câte un moţ de crema si de frisca.
Arata atata de pufoase si de fresh! Cred ca as putea manca vreo trei....in fiecare zi! :)) :-*
RăspundețiȘtergereAsa au si fost Corina.De mancat si eu as putea cat de multe,dar musai sa ma abtin.
Ștergere