Pages - Menu

luni, 29 septembrie 2014

Cremeş (cremşnit)


        Nu ştiu care variantă este mai corectă,am văzut că se folosesc ambele.
In weekendul care tocmai s-a încheiat,nu am avut prea mult timp la dispoziţie pentru a face  un altfel de desert.Cum a fost Sărbătoarea Castanelor în oraşul nostru,am cam umblat teleleu şi am avut de pregătit şi un tort pentru un sărbătorit.
        De obicei,prepar în casă aluatul de foietaj,fie cu osânza,fie cu unt,dar de data aceasta am apelat la cel din comerţ,am preparat doar crema,cremă care nu este cea clasica.Mie mi-a plăcut foarte mult,este mult mai  aerată.
        Felia ar fi arătat mult mai bine daca ar mai fi stat la frigider,dar cum pofticioşii abia aşteptau,îmi era că nu mai rămâne nici de poza.
        Dacă doriţi să preparaţi foile în casă,găsiţi aici reţeta pe care o folosesc eu.Dacă osânza nu vă este pe plac,puteţi s-o înlocuiţi cu unt.




Ingrediente:
2 foi aluat foietaj

Crema:
700 ml lapte
4 oua
90 g amidon alimentar
120 g zahar
Vanilie
150 ml frisca lichida

Pentru stratul de frisca:
150 ml frisca lichida
2 linguri smântâna 20% grasime
1 lingura miere de albine

Zmeura
 Zahar pentru pudrat



Mod de preparare:
Aluatul foietaj l-am lasat sa se decongeleze la temperatura camerei.
Am pus fiecare foaie în tava pe hârtie de copt si le-am copt la 220 de grade ,pe treapta cea mai de jos a cuptorului,timp de aproximativ 20 de minute,adica pâna s-au „înfoiat” si s-au rumenit.
Le-am lasat sa se raceasca.Intre timp am pregatit crema.
Ouale întregi le-am amestecat cu zaharul cu ajutorul unui tel.
Am adaugat apoi amidonul,având grija sa nu ramâna cocoloase.
Am pus laptele la fiert,Când a ajuns la punctul de fierbere,am luat de pe foc si am pus amestecul de oua peste lapte.
Am amestecat cu un tel.
Am pus iarasi pe foc si am amestecat cu o paleta pâna când s-a îngrosat.
Am lasat sa se racoreasca putin,apoi am pus o folie alimentara direct peste crema.
Am lasat la frigider pâna s-a întarit,apoi am mutat într-un bol si am mixat.
Am adaugat frisca câte putin mixînd în continuare.
Adaugati frisca pâna va convine consistenta cremei.
Am pus crema peste foaia pregatita.
Peste crema am pus frisca pe care am mixat-o cu smântâna si miere de albine.


Cea de-a doua foaie va face aderenta mai buna la frisca decât la crema.
Pesate frisca am pus  zmeura si apoi cea de-a doua foaie sfarâmata,astfel va fi mai usor de portionat.



Se lasa la frigider pâna când se poate taia  crema cu usurinta.



Poftă bună !!!!


4 comentarii:

  1. Ce bine arata! Si eu vreau sa fac saptaman asta cremes, mai ales ca mi-ai facut pofta. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cremsnit cu fructe - ce idee fantastica, am sa o fur si eu de la tine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Simona.Cred ca am profitat de zmeura si am pus cam in toate deserturile :))))

      Ștergere