Nu ştiu care variantă este mai corectă,am
văzut că se folosesc ambele.
In weekendul care
tocmai s-a încheiat,nu am avut prea mult timp la dispoziţie pentru a face un altfel de desert.Cum a fost Sărbătoarea
Castanelor în oraşul nostru,am cam umblat teleleu şi am avut de pregătit şi un
tort pentru un sărbătorit.
De obicei,prepar în casă aluatul de foietaj,fie cu osânza,fie cu unt,dar de data aceasta am apelat la cel din
comerţ,am preparat doar crema,cremă care nu este cea clasica.Mie mi-a plăcut
foarte mult,este mult mai aerată.
Felia ar fi arătat mult mai bine daca
ar mai fi stat la frigider,dar cum pofticioşii abia aşteptau,îmi era că nu mai
rămâne nici de poza.
Dacă doriţi să preparaţi foile în
casă,găsiţi aici reţeta pe care o folosesc eu.Dacă osânza nu vă este pe
plac,puteţi s-o înlocuiţi cu unt.
Ingrediente:
2 foi aluat
foietaj
Crema:
700 ml lapte
4 oua
Vanilie
150 ml frisca
lichida
Pentru stratul de frisca:
150 ml frisca
lichida
2 linguri
smântâna 20% grasime
1 lingura miere
de albine
Zmeura
Zahar
pentru pudrat
Mod de preparare:
Aluatul foietaj
l-am lasat sa se decongeleze la temperatura camerei.
Am pus fiecare
foaie în tava pe hârtie de copt si le-am copt la 220 de grade ,pe treapta cea
mai de jos a cuptorului,timp de aproximativ 20 de minute,adica pâna s-au
„înfoiat” si s-au rumenit.
Le-am lasat sa se
raceasca.Intre timp am pregatit crema.
Ouale întregi
le-am amestecat cu zaharul cu ajutorul unui tel.
Am adaugat apoi
amidonul,având grija sa nu ramâna cocoloase.
Am pus laptele la
fiert,Când a ajuns la punctul de fierbere,am luat de pe foc si am pus amestecul
de oua peste lapte.
Am amestecat cu
un tel.
Am pus iarasi pe
foc si am amestecat cu o paleta pâna când s-a îngrosat.
Am lasat sa se
racoreasca putin,apoi am pus o folie alimentara direct peste crema.
Am lasat la
frigider pâna s-a întarit,apoi am mutat într-un bol si am mixat.
Am adaugat frisca
câte putin mixînd în continuare.
Adaugati frisca
pâna va convine consistenta cremei.
Am pus crema
peste foaia pregatita.
Peste crema am
pus frisca pe care am mixat-o cu smântâna si miere de albine.
Cea de-a doua
foaie va face aderenta mai buna la frisca decât la crema.
Pesate frisca am
pus zmeura si apoi cea de-a doua foaie
sfarâmata,astfel va fi mai usor de portionat.
Se lasa la
frigider pâna când se poate taia crema
cu usurinta.
Poftă bună !!!!
Ce bine arata! Si eu vreau sa fac saptaman asta cremes, mai ales ca mi-ai facut pofta. Te pup!
RăspundețiȘtergereSigur o sa faci o prajitura delicioasa.Pupici
ȘtergereCremsnit cu fructe - ce idee fantastica, am sa o fur si eu de la tine :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona.Cred ca am profitat de zmeura si am pus cam in toate deserturile :))))
Ștergere