Ingrediente:
Pentru cupcakes:
250g zahar
3 oua
120 ml lapte
1 lingurita praf
de copt
Vanilie
Sare
Pentru crema de ciocolata:
Lapte
5 linguri zahar
pudra
Mod de preparare:
Faina am
amestecat-o cu sarea si praful de copt.
Untul moale l-am
mixat cu zaharul pâna am obtinut o crema pufoasa si zaharul s-a topit.
Am adaugat pe
rând ouale,mixând bine dupa fiecare.
Am adaugat
vanilia si am mai mixat .
Am pus o treime
din cantitatea de faina peste crema de unt si am mixat la viteza mica.
In aceasta etapa
am pus si laptele,apoi jumatate din cantitatea de faina ramasa,iaurtul si
restul de faina.
In tava de briose
am pus hârtii în forme si le-am umplut de jumatate cu compozitia obtinuta.
Am pus apoi
visine în fiecare si am acoperit cu compozitie.
Am folosit visinepentru prajituri din borcan.
Nu am umplut
formele de tot,doar cam trei sferturi,aceasta pentru ca ele vor creste în
cuptor.
O parte din
compozitie eu am pus-o într-un vas ceramic rotund,obtinând o tarta mai mare.
Am pus tava în
cuptor ,pe care l-am preîncalzit la 175 de grade.
Am lasat-o în
cuptor 35-40 de minute,dar e util sa
faceti testul scobitorii.
Am topit
ciocolata pe baie de aburi si am adaugat lapte pâna când aceasta s-a subtiat
suficient.
Crema mascarpone
am mixat-o cu zaharul si apoi am adaugat ciocolata topita si racita.
Am ornat
cupcakesurile cu crema de ciocolata .
Ce delicii mititele, pufoase si frumos decorate ai facut, brava!
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona.
Ștergere