Nu ştiam exact cum să le
denumesc,din aluat de brioşe şi umplutură dulce de brânză de vaci,au fost pur
şi simplu delicioase.
Minunate lânga
cafea sau o cană de lapte,mai ales că se păstrează foarte proaspete şi pufoase
şi în ziua urmatoare.
Cu siguranţă vă
veţi îndrăgosti de acest aluat,dacă îl încercaţi.
Ingrediente:
Pentru coca:
4 oua
Puţina sare
2 linguri apa
calduta
Pentru umplutura:
3 linguri
smântâna
3 linguri zahar
Vanilie
Coaja de lamâie
Stafide
Un ou pentru uns
Mod de preparare:
Aluatul se
pregateste din timp pentru ca este nevoie sa stea câteva ore la frigider(ideal
ar fi,peste noapte).
Faina am
amestecat-o cu zaharul si sarea.
Am facut o
gropiţa în mijlocul fainii,am pus drojdia si peste ea 2 linguri apa calduta.
Am acoperit cu
putina faina si am lasat sa dospeasca.
Am adaugat apoi
ouale batute si am început sa framânt.
Apoi am început
sa adaug untul moale taiat cubulete,mixând dupa fiecare cubulet cu ajutorul
paletelor pentru framântare.
Deja dupa aceasta
etapa,aluatula având destula grasime,.se va desprinde de peretii vasului.
Am format o bila
de aluat,am acoperit-o cu o folie si am pus-o la frigider pentru câteva
ore(ideal ar fi fost peste noapte).
Inainte de a
scoate aluatul din frigider,am pregatit umplutura .
Stafidele le-am
înmuiat cu putina apa calduta.
Am mixat restul
ingredientelor,apoi am adaugat stafidele.
Am împartit
aluatul în bilute mai mari (vreo 14 bucati),pe care le-am aplatizat,am pus
umplutura la mijloc si apoi le-am strâns din nou obtinând iar o biluta mai
mare.
Le-am acoperit cu
un servet curat cât timp am încalzit cuptorul la 180 de grade.
Le-am lasat la cuptor 20 de minute,pâna s-au rumenit si
scobitoarea a iesit curata din aluat.
Poftă bună !!!!
Doar mă uit, Die, că pân' n-o trece postul nu zic nimic, doar apreciez lucrul făcut cu bun gust şi cu gust bun. Sunt minunate!
RăspundețiȘtergereIertare Padre.
ȘtergereCam ai dreptate,asta e "lucru bine facut" :)))))))))))))))
Arata grozav,Dia! poate ma incumet sa le fac si eu piticilor! te pupam!
RăspundețiȘtergereMultumesc Scumpo :-* Neaparat sa le faci,e grozav aluatul asta si e foarte usor de pregatit,trebuie doar timp sa stea la frigider.Pupici
ȘtergereFelicitari, arata de minune!
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona.Pupici
Ștergere