Imi place carnea
de curcan deşi nu o gătim prea des.
Modul de
preparare e destul de simplu,doar că
durează ceva mai mult timp,asta şi pentru că nouă ne place carnea bine făcută.
De data aceasta
am pregătit-o cu legume şi cartofi şi am servit-o cu dulceaţă de ardei iute.A
fost foarte gustoasă.
Ingrediente:
O pulpa de
curcan(aprox.1 kg)
Sare,piper,boia
Rozmarin
2 căţei de
usturoi
Ulei de masline
Morcovi
Legume din
amestec mexican
2 mere
Cartofi
100 ml vin rose
100 ml apa
Am uns carnea cu
ulei de masline,apoi am condimentat-o si am lasat-o câteva ore la frigider.
Am curatat
morcovii si i-am taiat rondele.
Am scos cotorul
merelor si le-am taiat felii groase.
Am asezat
morcovii si merele într-un vas de yena,am pus deasupra lor carnea,apoi vinul si
apa.
Am presarat
rozmarin uscat si boabe de piper.
Am acoperit cu o
folie de aluminiu si am dat la cuptor la 250 de grade.
Dupa 40 de
minute,am scos folia,am pus legumele din amestecul mexican si cartofii.
Am mai lasat la
cuptor cam 2 ore.
Din când în când
am mai stropit carnea cu sosul din vas.
Am servit cu
dulceata de ardei iute.
Delicios si sanatos si arata de milioane!
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona.Pupici
Ștergere