Un prânz de Duminică savuros şi săţios,mai ales că nouă ne place foarte
mult carnea de viţel.
Ca şi garnitură am optat pentru un piure de cartofi şi broccoli.
Ingrediente escalop de viţel:
6 felii muschi de viţel –aproximativ
6oo g
2 linguri faina
2 buc ceapa uscata
Un morcov
3 căţei de usturoi
Sare,piper,cimbru
Pasta iute de ardei
100 ml suc de rosii
Ulei de masline
2 linguri smântâna
Patrunjel verde
Mod de preparare:
Feliile de carne le-am condimentat ,apoi le-am trecut prin faina.
Intr-o tigaie am pus ulei de masline si am prajit un caţel de usturoi.
Am lasat cât sa aromatizeze uleiul,apoi l-am scos.
Am prajit apoi feliile de carne pe ambele parti câteva minute,apoi le-am
pastrat la cald.
In uleiul din tigaie am pus ceapa taiata,morcovul razuit,ciupercile,iar
dupa ce s-au calit putin,sare si pasta iute de ardei.
Am transferat amestecul într-o cratita si peste el am pus feliile de carne.
Am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba pâna când carnea s-a fiert aproape
de tot.
Mai amestecati din când în când în cratiţă.
Am adaugat sucul de rosii,cimbrul si usturoiul pisat.
Am mai lasat sa fiarba câteva minute,apoi am adaugat smântâna si la final
patrunjelul verde tocat.
Ca sa nu se brânzeasca smântâna,am pus peste ea din sosul de carne
fierbinte,am amestecat si apoi am pus în cratita peste carne.
Poftă bună !!!
Ce mancare buna ai gatit aici!
RăspundețiȘtergereAsa este Meri.Mie imi plac in special mancarurile cu carne de vitel.
ȘtergereMultumesc
Am toate ingredientele, deci nu-mi ramane decat sa ma pun pe treaba, nu? :)
RăspundețiȘtergerePup cu drag
Pup si eu Sim0.
ȘtergereSpor sa ai.
Arata fantastic, felicitari! Nu am gatit escalop si nu stiu de ce, pentru ca tot ce contine e super gustos :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona.
ȘtergereNu-i tarziu nici de acum.Pupici
la mancare se foloseste smantana lichida ptr. gatit care se gaseste in supermarketuri, ca sa nu se branzeasca.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru vizita si sfat Felicia.Eu folosesc o anumita marca de smantana si daca o adaug asa cum am spus,nu se branzeste.
ȘtergereCu cat smantana este mai grasa,cu atat nu riscam sa se branzeasca cand o adaugam in mancare.