Pages - Menu

duminică, 28 iunie 2015

Prăjitură cu brânză şi fructe


Cum sâmbăta merg de regulă la piaţă,iar acum se găsesc fructe de tot felul,desertul pentru acest sfârşit de săptămână,nu putea fi altfel decât unul răcoros şi cu multe fructe.
Nu m-am zgârcit deloc la fructe şi am folosit vişine,afine,zmeură şi coacăze roşii.
Cu această ocazie am pus la păstrare ,la congelator multe fructe,vişinele urmează să le pun în borcane,ca în fiecare an.



Ingrediente blat:
500 g brânza de vaci
170 g unt
5 oua
6 linguri griş
120 g zahar pudra
50 g zahar tos
1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
1 plic praf de copt
Suc si coaja de lamâie
Vanilie de Bourbon
Sare
250 g visine(fara sâmburi)+ 2 linguri zahar
Afine,zmeura,coacaze roşii

Ingrediente crema:
300 g fructe(zmeura,afine)
5 linguri zahar gelifiant
150 g ciocolata alba

Ingrediente glazura:
50 g ciocolata alba



Am scos sâmburii visinelor si le-am pus cu zahar.
An sfarâmat brânza cu o furculita.Nu este nevoie sa fie pasata foarte fin.Am pus coaja de lamâie si vanilia în brânza.
Am separat galbenusurile de albusul oualor.
Am mixat foarte bine untul cu zaharul pudra,apoi am adaugat câte un galbenus,mixând bine dupa fiecare.
Am adaugat apoi grisul,praful de budinca amestecat cu praful de copt .
Albusurile le-am mixat foarte bine cu un praf de sare si am adaugat cele 50 g zahar.
Peste  crema de unt am pus brânza amestecând cu o paleta,iar apoi am încorporat usor spuma de albusuri.
Am pus compozitia într-o tava de 33x25 cm tapetata cu hârtie de copt.
Peste blat am pus visinele scurse de sirop si restul fructelor.


Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute.
Am lasat sa se raceasca si între timp am pregatit crema.
Am amestecat fructele cu zaharul gelifian si le-am pus sa fiarba pâna ce amestecul a scazut si s-a îngrosat.
Cu zaharul gelifiant dureaza doar câteva minute,daca folositi zahar normal,va dura ceva mai mult.
Am lasat sa se raceasca.
Intre timp am topit ciocolata alba pe baie de aburi,apoi am încorporat-o în sosul de fructe.
Am lasat-o putin la frigider sa se întareasca.
Am taiat blatul în doua pe lungime,am pus un strat de crema si am acoperit cu al doilea blat.
Peste al doilea blat am pus iarasi crema si peste aceasta ciocolata alba topita.
Am mai lasat la frigider o ora,apoi am servit-o.




Poftă bună !!!

4 comentarii:

  1. Dia, prajitura asta m-a cucerit, este pur si simplu dementiala! Simt ca musc din ea:))))
    Bestialaaa! :x :x :x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este Laura.E genul acela de prajitura la care si "mizeria" ramasa pe farfurie e apetisanta :))))
      Mie imi plac tare mult fructele din aceasta perioada a anului asa ca profit,macar ca ar trebui sa ma abtin de la deserturi.

      Ștergere
  2. Pffffff......cine m.a pus sa cotrobai la ora asta prin bucatarie ta?
    Si mie imi plac fructele din aceasta perioada dar imi plac si praji cu fructe.
    Pup si noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recunosc ca mie imi plac mai mult fructele in desert dar in perioada aceasta gasim fructe tare gustoase.
      E pacat sa nu profitam de ele.

      Ștergere