Cum sâmbăta merg de regulă la piaţă,iar acum se găsesc fructe de tot
felul,desertul pentru acest sfârşit de săptămână,nu putea fi altfel decât unul
răcoros şi cu multe fructe.
Nu m-am zgârcit deloc la fructe şi am folosit vişine,afine,zmeură şi
coacăze roşii.
Cu această ocazie am pus la păstrare ,la congelator multe fructe,vişinele
urmează să le pun în borcane,ca în fiecare an.
Ingrediente blat:
5 oua
6 linguri griş
1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
1 plic praf de copt
Suc si coaja de lamâie
Vanilie de Bourbon
Sare
Afine,zmeura,coacaze roşii
Ingrediente crema:
5 linguri zahar gelifiant
Ingrediente glazura:
Am scos sâmburii visinelor si le-am pus cu zahar.
An sfarâmat brânza cu o furculita.Nu este nevoie sa fie pasata foarte fin.Am
pus coaja de lamâie si vanilia în brânza.
Am separat galbenusurile de albusul oualor.
Am mixat foarte bine untul cu zaharul pudra,apoi am adaugat câte un
galbenus,mixând bine dupa fiecare.
Am adaugat apoi grisul,praful de budinca amestecat cu praful de copt .
Albusurile le-am mixat foarte bine cu un praf de sare si am adaugat cele 50 g zahar.
Peste crema de unt am pus brânza
amestecând cu o paleta,iar apoi am încorporat usor spuma de albusuri.
Am pus compozitia într-o tava de 33x25 cm tapetata cu hârtie de copt.
Peste blat am pus visinele scurse de sirop si restul fructelor.
Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute.
Am lasat sa se raceasca si între timp am pregatit crema.
Am amestecat fructele cu zaharul gelifian si le-am pus sa fiarba pâna ce
amestecul a scazut si s-a îngrosat.
Cu zaharul gelifiant dureaza doar câteva minute,daca folositi zahar
normal,va dura ceva mai mult.
Am lasat sa se raceasca.
Intre timp am topit ciocolata alba pe baie de aburi,apoi am încorporat-o în
sosul de fructe.
Am lasat-o putin la frigider sa se întareasca.
Am taiat blatul în doua pe lungime,am pus un strat de crema si am acoperit
cu al doilea blat.
Peste al doilea blat am pus iarasi crema si peste aceasta ciocolata alba
topita.
Am mai lasat la frigider o ora,apoi am servit-o.
Poftă bună !!!
Dia, prajitura asta m-a cucerit, este pur si simplu dementiala! Simt ca musc din ea:))))
RăspundețiȘtergereBestialaaa! :x :x :x
Asa este Laura.E genul acela de prajitura la care si "mizeria" ramasa pe farfurie e apetisanta :))))
ȘtergereMie imi plac tare mult fructele din aceasta perioada a anului asa ca profit,macar ca ar trebui sa ma abtin de la deserturi.
Pffffff......cine m.a pus sa cotrobai la ora asta prin bucatarie ta?
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac fructele din aceasta perioada dar imi plac si praji cu fructe.
Pup si noapte buna!
Recunosc ca mie imi plac mai mult fructele in desert dar in perioada aceasta gasim fructe tare gustoase.
ȘtergereE pacat sa nu profitam de ele.