Un desert delicios,reţetă cu care vreau să răspund invitaţiei Laurei,care
găzduieşte luna aceasta provocarea Mistery Box Challenge,proiect iniţiat de Cerasela.
Vreau să le mulţumesc şi fetelor pentru că m-au primit alături de ele.
Dintre ingredientele propuse de Laura,eu am ales pentru acest desert:
brânza,zmeura,cireşe şi lamâia.
Imi place foarte mult cheesecake-ul,mai ales combinat cu fructe.
Totuşi nu mă încânta foarte mult blatul din biscuiţi aşa că am preferat să
fac un blat pufos.
In crema de brânză am adaugat zmeură şi l-am acoperit cu un jeleu minunat
din lemon curd (cremă de lamâie).Pentru că eu ma „lupt” cu o dieta,am înlocuit
zaharul cu Green Sugar(dacă tot am primit premiul de la Bucataras ).Mie îmi place
foarte mult acest zahar „verde”,dar voi puteti să folosiţi zahar obişnuit,în
aceeaşi proporţie.
Vă garantez că este la fel de răcoros ca şi o îngheţată.
Ingrediente blat(tava cu
diametrul de 20 cm ):
Mi-a ieşit un blat destul de înalt aşa că am taiat o felie si am rulat-o cu
dulceaţă de caise.
Cred ca ar fi fost suficient un blat din 2 oua si reduse proportional
restul ingredientelor.
3 oua
2 linguri ulei
Sare
Ingrediente crema de brânză:
300 ml frisca lichida îndulcita
Coaja de lamâie
Vanilie
6 foi gelatina(10g)
Zmeura congelata
Ingrediente jeleu lamâie:
1 ou întreg + 2 galbenusuri de ou
60 ml suc (zeama)de lamâie
Vanilie
3 foi gelatina (5g)
Pentru ornat:
Cireşe confiate
Am pregatit mai întâi blatul.
Am mixat ouale întregi cu zaharul (Green Sugar)si un praf de sare,pâna
si-au triplat volumul si spuma a devenit ca si o crema,paletele mixerului
lasând urme.
Am redus apoi viteza mixerului si am adaugat uleiul în fir subtire.
La final am pus faina,încorporând-o usor cu un tel.
Am pus compozitia în tava în care am pus hârtie de copt.
Am pus tava la cuptor pentru 30 de minute.
Primele 15 minute am reglat temperatura la 200 de grade,apoi am redus la
180 de grade.
Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.
Asa cum am spus,dupa ce s-a racit,am taiat o felie mai subtire din el
pentru ca era prea înalt.
Pentru crema de brânza,am pus folie de gelatina în apa rece sa se
hidrateze.
Am mixat frisca.Nu trebuie sa fie prea ferma.
Crema Mascarpone am mixat-o cu Green Sugar si arome.
Am încalzit gelatina în cuptorul cu microunde (mare atentie sa nu o
fierbeti) apoi am amestecat-o cu 2 linguri de mascarpone.Aveti grija ca mascarponele sa nu fie prea rece când
faceti aceasta operatiune.Am pus-o apoi în restul cremei.
La final am încorporat si frisca si zmeura congelata.
In forma în care am copt blatul,am pus blatul si l-am acoperit cu crema de
brânza.
Am pus la frigider cât timp am preparat jeleul de lamâie.
Am pus foile de gelatina la hidrtatat în apa rece.
Oul întreg împreuna cu galbenusurile le-am mixat cu Green Sugar,am adaugat
zeama de lamâie si le-am pus pe baie de aburi.
Am amestecat cu telul pâna a început sa se îngroase (cam 10-15 minute).
Am încalzit apoi gelatina la microunde si am pus-o peste crema de lamâie.
Dupa ce s-a racorit putin jeleul,l-am pus
peste crema de brânza si am ornat deasupra cu cirese confiate.
Am lasat la frigider pâna s-a racit bine si l-am putut felia(dupa ce în
prealabil am scos inelul formei de copt).
S-aveţi poftă !!!
Ce bine arata, am inghitit in sec. N-am mai facut de mult o prajitura cu branza, cred ca sosit timpul. Multumesc ca te-ai alaturat provocarii noastre :)
RăspundețiȘtergereCel mai mult imi plac prajiturile cu branza si fructe.
ȘtergereEu va multumesc ca m-ati primit alaturi de voi.Sper sa reusesc sa aduc cat mai multe retete.
Superb,iar gustul e pe masura!! felicitari Dia!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult doamna Lulu.
ȘtergereChiar este delicios.
Asteptam cu mare interes reteta, pentru ca tare mult mi-a placut cum arata cheesecake-ul tau!
RăspundețiȘtergereMinunata combinatia la care te-ai gandit! Imi place tot ce ai pus acolo! :X :X
Bravo, Dia, faci niste deserturi de nota maxima!
Si prezentarile sunt tare frumoase!
Pupici!
Multumesc mult Meri.
ȘtergereChiar daca folosesc cam aceleasi ingrediente pentru desert,imi place sa le combin diferit.
Pupici
Dia, daca stiam ce bunaciune faci, nu mai plecam in weekend :))))
RăspundețiȘtergereTu stii ca un cheesecake e fix pe gustul meu, si combinatia este grozava! Curdul de lamaie o incununeaza! Eram sigura ca ne vei aduce o deliciosenie, de asta m-am bucurat si iti multumesc mult ca ni te-ai alaturat!
Acum tre' sa dai si gazdei o feliee mare, mai ales ca e cu Green Sugar! Te pupacesc si inca o data, multumesc mult!
Multumesc mult Laura.
ȘtergereMa bucur ca-ti place desertul meu,chiar este foarte gustos.
Te servesc cu drag si pe tine si pe Cerasela.
Va pup
Ti-a iesit minunat, imi place enorm. Felicitari! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Rocsy draga.Pupici
ȘtergereFoarte frumos! De gustos cred ca e si mai si la ce ingrediente ai combinat acolo!
RăspundețiȘtergereToate felicitarile mele!
Multumesc mult Tania.Adevarat,a fost foarte gustos.
ȘtergereDe mare clasa CHESEESE-ul tau ... la fel si minunata gladiola :)
RăspundețiȘtergereAzi te-am descoperit fara sa vreau , nu stiam ca ai si blog culinar , felicitari , Dia mea draga .
Multumesc mult de vizita si aprecieri Diana.
ȘtergereBlogul meu a inceput mai mult ca un capriciu,sper sa gasesc mai mult timp pentru el.