Pentru că a mai trecut un an din viaţa mea,trebuia să-l bifez cu un tort,să
pot să-i răsplătesc pe cei care mi-au trimis un gând bun.
Vă mulţumesc tuturor şi vă întorc urările înzecit.
Pentru că este foarte cald,am vrut să pregătesc un tort mai răcoros,cu
cremă de fructe,foarte însiropat.Crema de lămâie i-a dat un gust divin.
Decorul nu a fost prea reuşit pentru că fiind foarte cald,e cam greu de
lucrat cu ciocolata.
Ingrediente:
Blat 1(tava cu diametrul de 28 cm ):
5 oua
Sare
vanilie
3 linguri bilute de ciocolata
Blat 2(tava cu diametrul de 28 cm ):
5 oua
sare
Sirop:
3 linguri zahar
Zeama de la jumatate de lamâie
200 ml apa
Crema de iaurt cu caise:
200 ml frisca lichida
5 foi gelatina sau 15 g
gelatina granulata
Crema de iaurt cu fructe de
padure:
200 ml frisca lichida
5 foi de gelatina sau 15 g
gelatina granulata
Zmeura si coacaze rosii congelate
Crema de lamâie si mascarpone:
100 ml frisca lichida
Crema de ciocolata si mascarpone:
450 ml frisca lichida
1 lingura visinata
Modul de preparare pentru blaturi este foarte simplu.
Imi place sa folosesc aceasta reteta pentru blaturile de tort,se comporta
foarte bine.
Pentru primul blat,am mixat ouale întregi împreuna cu zaharul pâna si-au
triplat volumul si paletele mixerului au lasat urme ca si într-o crema.
Am încorporat usor faina amestecata cu un praf de sare ajutându-ma de un
tel.
La final am pus bilutele de ciocolata.
Am pus compozitia în tava tapetata cu hârtie de copt si am pus la cuptor pentru
30 de minute.
Primele 15 minute am lasat la 200 de grade,apoi am redus temperatura la 180
de grade.
Am lasat sa se raceasca în cuptor.
La fel am procedat si cu blatul cu cacao.
Cele doua creme cu iaurt se prepara în acelaşi mod,doar la cea cu fructe de
padure,am mai adaugat fructe congelate.
Foile de gelatina le-am pus la hidratat cu apa rece.
Am mixat frisca.
Iaurtul l-am încalzit puţin,ca sa fie la aceeasi temperatura cu gelatina.
Am încalzit gelatina scursa de apa la microunde.Mare ATENTIE,sa nu o
fierbeti!!!
Am amestecat gelatina cu iaurtul si am lasat sa se raceasca,dupa care am
încorporat si frisca si am lasat la frigider 20-30 de minute sau pâna începe sa
se întareasca.
Pentru sirop am fiert ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.
Am taiat cele doua blaturi,obtinând astfel 4 blaturi pe care le-am
intercalat.
Am pus inelul formei în care am copt blatul de tort,pe un platou si am
ansamblat tortul.
Am însiropat foarte bine blaturile.
Blat cu cacao,crema de fructe de
padure,blat alb,crema de caise,blat cu cacao,crema de caise si fructe de
padure,blat alb.
Am pus la frigider vreo 2 ore.
Intre timp am pregatit crema de lamâie si cea de ciocolata,cu care am ornat
tortul.
Asa cum am scris,lemon curdul l-am pregatit dupa reteta de aici.
Am mixat crema mascarpone,apoi am adaugat lemon curdul si frisca batuta.
Am lasat la frigider sa se întareasca.
Pentru crema de ciocolata,am pus ciocolata cu frisca pe baie de aburi pâna
ce ciocolata s-a topit.
Am pus apoi la frigider pâna ce s-a întarit atât cât sa se poata mixa.
Am mixat pâna am obtinut o crema,apoi am adaugat crema mascarpone si la
final visinata.
Cu crema de ciocolata am ornat marginile tortului iar deasupra am pus crema
de lamâie.
Pofta buna!!!!