Foarte gustoase şi atrăgătoare aceste prăjiturele.Am pornit de la reţeta
Laurei Adamache,dar eu am preferat o cremă răcoroasă de mentă.
Nu mi-au ieşit prea arătoase pentru că a fost o zi teribil de caldă,iar
când le-am pus la frigider au fost cam înghesuite.
Nici pozele nu sunt prea frumuşele pentru că mă grăbeam la pădure ca să
scap de arşiţa oraşului.Am luat cu noi şi prăjituirelele ,evident.
Reţeta este cât se poate de simplă.
Ingrediente:
30 buc piscoturi
Crema de mentă :
50 ml sirop concentrat de menta
200 ml smântâna pentru frisca
2-3 picaturi colorant verde (optional)
Glazura si crema de ciocolata:
200 ml smântâna pentru frisca
Pentru însiropat piscoturile:
2 linguri sirop de menta+1 lingura zeama de limetta
Mod de preparare:
Am scobit piscoturile astfel încât sa fac loc pentru crema.
Am pregatit apoi crema de ciocolata,deoarece,o parte din crema am folosit-o
pentru a glazura piscoturile.
Am pus frisca într-o cratita si am pus vasul pe foc.
Am adus la punctul de fierbere,am luat vasul de pe foc,am pus ciocolata rupta bucati si am amestecat cu o paleta pâna când s-a topit ciocolata.
Am adus la punctul de fierbere,am luat vasul de pe foc,am pus ciocolata rupta bucati si am amestecat cu o paleta pâna când s-a topit ciocolata.
Am lasat-o sa se racoreasca iar când deja a prins consistenta,am glazurat
15 piscoturi,pe partea nescobita bineînţeles.
Le-am pus pe un gratar sa se scurga iar apoi la frigider pentru ca glazura
sa se întareasca.
Restul cremei am pus-o la congelator jumatete de ora,apoi am mixat-o pâna
am obtinut o crema fina.
Am pregatit apoi crema de menta.
Am mixat frisca si am lasat-o deoparte(cred ca din cauza caldurii nu s-a
batut prea bine).
Am topit ciocolata alba pe baie de aburi,apoi am adaugat în ea siropul de
menta.
Am mixat mascarponele si am adaugat pe rând câte o lingura din ciocolata
racorita.
La final am încorporat si frisca si am lasat crema la frigider pentru
jumatate de ora.
Daca aveti timp suficient puteti s-o lasati mai mult,astfel încât sa ai ba
o consistenta buna pentru ornat.
Am pregatit un sirop din sirop de menta amestecat cu zeama de
limetta,astfel s-a accentuat efectul racoritor.
Am însiropat cele 15 piscoturi neglazurate.
Nu trebuie exagerat deoarece acestea se vor înmuia si de la crema.
Am pus crema de menta pe fiecare si am acoperit cu piscorurile glazurate.
Am ornat cu crema de ciocolata si razatura de limetta.
Le-am mai lasat la frigider ca sa se întareasca crema si sa se înmoaie
piscoturile.
Poftă bună !!!
Să numai faci greşeli din astea, de înghesuială zic. Când nu mai ai loc în frigider, mai adu la mine, că eu le aranjez special, serios. Mi-e drag de ele, îţi vine să le mănânci din priviri, nu alta. :D Faine, ca de obicei, desigur.
RăspundețiȘtergereNotat Padre :)))))
ȘtergereSa stii ca poti sa notezi reteta la carnetel si s-o prestezi pe cand trece postul,ca-i usurica,mai mult vorbaria decat procedeul :)))
Crezi tu că pot face aşa ceva la vârsta mea? Vai, uite-aşa nişte dureri de şale ce mă apucă de nu-ţi vine a crede. :))
ȘtergereStii ce usurele's piscoturile astea.Zau de trebuie sa te apleci ori sa ridici greutati.Nici la mancat nu trebuie mare efort :))))))Se topesc instantaneu
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereCe prajituri si ce combinatii bune faci tu, Dia! M-as muta la tine. :)
RăspundețiȘtergereIar eu te-as primi cu drag Meri,doar ca orice dieta ar fi inzadar daca ne-am pune amandoua la gatit.Tu cu mancarea si eu cu dulciurile :)))))
ȘtergereTe pup
Nu sunt ecleeere?? Ioi, ce faine-s!! Trimite-mi si mie, ca io n-am decat lubenita in frigider, deci loc destul :-) Pupici multi!
RăspundețiȘtergereIti trimit cu drag Liana,Bonus pupicii
Ștergere