Am să le declar cele mai bune cornuleţe pe care le-am
pregătit până acum.Si am să vă mai spun că se încadrează în categoria reţetelor
foarte uşor de pregătit.
Delicate,sfărâmicioase,fragede,se topesc pur şi simplu în
gură.
Nici nu cred că mai e nevoie de vreo introducere,mai bine
vă spun reţeta pentru cornuleţele astea delicioase.
Ingrediente:
1 ou +2 galbenusuri
Un praf de sare
O lingurita praf de copt
O lingurita scortisoara
Vanilie
Coaja de lamâie
Zahar pentru pudrat
Mod de
preparare:
Dupa cum vedeti,am folosit un unt foarte gras,astfel vom
obtine un aluat foarte fraged.
Untul trebuie sa fie rece,din frigider.
Am cernut faina amestecata cu praful de copt si putina
sare într-un vas,în care am adaugat apoi nuca macinata,oul si
galbenusurile,zaharul,coaja de lamâie ,scortisoara si vanilia.
La urma am razuit untul rece pe razatoarea cu ochiuri mari.
Am framântat aluatul pâna am obtinut o compozitie
omogena.
Nu trebuie sa framântam mai mult decât este necesar
deoarece untul se va înmuia si deoarece aluatul va deveni moale ,vom fi nevoiti
sa mai adaugam faina.
Desigur nu dorim acest lucru pentru ca vom obtine niste
cornulete tari,nicidecum fragede.
Am învelit aluatul într-o folie si l-am pus la frigider
pentru o ora.
Dupa acest timp,am taiat bucati de aluat si am format
cornuletele în forma de semiluna.
Le-am asezat în tava pe hârtie de copt.
Mie mi-au iesit 42 de bucati.Aceasta însa depinde si de cât de mari le faceti.
Le-am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20-25 de
minute.
Sunt gata când s-au rumenit putin pe „talpa”.
Chiar daca înca sunt moi,ele se vor întari pe masura ce
se racesc.Vor ramâne însa foarte sfarâmicioase.
Daca le coaceti prea mult ele vor deveni tari si uscate
si nu cred ca dorim acest lucru.
Dupa ce le-am scos din cuptor,le-am dat prin zahar pudra.
Daca doriti sa le pastrati mai mult timp,nu le dati prin
zahar decât când vreti sa le serviti si le depozitati într-un recipient închis
ermetic,ideal ar fi o cutie metalica pentru biscuiti.
Sper ca veţi încerca reteta si o sa fiţi la fel de
încântaţi ca si noi.
Poftă bună !!!!
Merhabalar, gerçekten çok süper görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
RăspundețiȘtergereSaygılar.
çok teşekkürler
ȘtergereAstea-s tare bune! neaparat trebuie sa le fac si eu.
RăspundețiȘtergereMeri,sa le faci neaparat.E atat de simpla reteta ca-i si pacat sa nu le facem mai des.
RăspundețiȘtergereDar cum lista cu "de facut" e mult prea lunga la noi,nu le vine randul prea des :)))))Pupici