Dragii mei,azi v-am adus un desert foarte bun,dar mai ales e un desert
pentru care nu trebuie sa ne simţim vinovaţi savurându-l cu plăcere maxima. De
ce? Pentru că am folosit ciocolată cu 74%
cacao,zmeură care este foarte eficientă în diete ,dar mai ales
îndulcitorul natural pe baza de stevia Green Sugar,îndulcitorul cu zero calorii şi indice glicemic zero. Green Sugar este obţinut din extract de
Stevia rebaudiana şi eritritol (obţinut din porumb),deci este un dulce
natural,care nu schimbă gustul preparatelor şi poate fi folosit inclusiv în
preparatele care presupun preparare termică.
Pentru că
nu fermentează,este indicat chiar şi persoanelor care suferă de diabet.
O
alternativă sănătoasă pentru dulciurile noastre.
Si pentru ca în luna Octombrie
sărbătorim 5 ani de când Green Sugar este alături de noi,oferindu-ne o
alternativă sănătoasă,i-am pus desertului o hăinuţă mai festivă.
Aşadar,haideţi să cântăm împreună „La mulţi ani Green Sugar”.
Ingrediente:
Crema de ciocolata:
200 ml smântâna pentru frisca 35,1% grasime( Excellence de la Elle &Vire)
1 lingura visinata
Sos de zmeura:
5 linguri îndulcitor Green Sugar
Pentru ornat:
100 ml smântâna pentru frisca
4 picaturi îndulcitor Green Sugar lichid
Sticksuri din ciocolata
Ornamente inimioara si confetti
Mod de preparare:
Smântâna pentru frisca am amestecat-o cu Green Sugar si am pus-o pe foc pâna
a ajuns la punctul de fierbere.Am luay vasul de pe foc si am pus ciocolata
rupta bucati.
Am amestecat cu un tel pâna când s-a topit ciocolata.Am adaugat apoi
visinata.
Dupa ce s-a racorit am pus-o la frigider.
Dupa ce a început sa se întareasca,am mixat-o foarte bine si am pus-o în
cupe.
Zmeura am amestecat-o cu Green Sugar si am pus vasul pe foc pâna s-a
înmuiat putin,apoi am trecut-o printr-o sita deasa pentru a elimina semintele.
Am pus iarasi vasul pe foc si am lasat sa fiarba pâna a scazut suficient si
s-a îngrosat,asemanator unui gem.
Am pus sosul de zmeura în cupe peste ciocolata si am mai pus si zmeura.
Smântâna pentru frisca am mixat-o si am adaugat 4 picaturi de îndulcitor
Green Sugar,apoi am pus-o în cupe cu ajutorul unui poş.
Am ornat cu cofetti si sticksuri din ciocolata.
Este de preferat sa-l lasati putin la frigider înainte de a-l servi.
Inainte de a incheia,am sa fac trimitere la alte retete de desert in care am folosit indulcitor Green Sugar:
* Rulada cu zmeura si crema de mascarpone
* Budinca de tapioca cu capsuni
La multi ani Green Sugar!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu