Panna cotta mi se pare un desert tocmai bun de pregătit
când nu ai prea mult timp la dispoziţie,iar ingredientele sunt la îndemâna.
Iniţial am vrut să fac doar panna cotta cu ciocolată dar
apoi am zis că n-ar fi rău s-o combin şi cu alte arome,aşadar am mai făcut o
panna cotta cu vanilie şi un jeleu de mango.
Jeleul de mango a fost tare uşor de pregatit cu noua
achiziţie,Blenderul Breville blend activ,de care sunt foarte mulţumită.
Ingrediente
panna cotta cu ciocolată:
250 ml frisca 30% grasime
200 ml lapte
1 lingura cacao
1 lingurita ghimbir razuit (optional)
Ingrediente
panna cotta cu vanilie:
200 ml frisca 30% grasime
150 ml lapte
2 linguri zahar
1 pastaie vanilie
Ingrediente
jeleu mango:
300 ml pulpa de mango, blenduita
1 foaie gelatina
Am mai folosit pentru decor frisca,cubulete de
mango,coacaze rosii si zmeura,betisoare de ciocolata.
Pentru panna cotta cu ciocolata am pus laptele cu zaharul
si cacaoa într-un vas ,pe foc pâna s-a topit zaharul.Am pus si frisca si am
adus la punctul de fierbere.
Am luat vasul de pe foc si am pus ciocolata rupta bucati.
Am amestecat pâna ce aceasta s-a topit.
Gelatina am pus-o la hidratat cu laptele rece (50
ml),apoi am încalzit la microunde si am pus peste amestecul ciocolatos.
La final am adaugat ghimbirul razuit.
Mie îmi place foarte mult combinat cu ciocolata.
Dupa ce s-a racorit putin,am pus în cupe si l-am dat la
frigider pâna s-a întarit.
Nu a durat prea mult,doar cât am preparat panna cotta cu
vanilie.
Pentru panna cotta cu vanilie,la fel am hidratat gelatina
cu lapte rece,am pus laptele cu zaharul si semintele din pastaia de vanilie pe
foc,pâna s-a înfierbântat,am luat vasul de pe foc,am pus gelatina si am
amestecat foarte bine.
Am lasat sa se racoreasca putin si apoi am pus în cupe
peste panna cotta cu ciocolata sau în cupe separate.
Am pus în blender bucatile de mango si în câteva secunde
am obtinut un piure.
Foaia de gelatina am hidratat-o cu putina apa rece,am
scurs-o de apa,am încalzit piureul de mango si apoi am pus gelatina,amestecând
pâna ce aceasta s-a topit.
La fel ,dupa ce s-a racorit,l-am pus în cupe.
La final am decorat cu frisca,fructe si betisoare din
ciocolata.
Un desert simplu dar foarte gustos.
Poftă bună !!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu