Cu această reţetă
particip la Provocarea Cutia Misterelor –Mistery box challange,provocare pe care o găzduieşte blogul meu
luna aceasta.
Am fost foarte emoţionată când fetele mi-au propus acest
lucru şi mă gândeam dacă voi reuşi să prepar ceva demn de această provocare.
Am încercat să cuprind în acest desert,aproape toate
ingredientele propuse,adică: ciocolată,oua,smântâna/frişcă,brânză,cacao,lapte,portocale,ananas,lamâie,
biscuiţi
şi pişcoturi iar ca ingredient vedetă şampaniaaaaaa.
Sper că voi mai reuşi să vin şi cu alte reţete pâna la
finalul provocarii.
Vă aştept şi pe voi cu drag să vă alăturaţi şi voi
acestei frumoase provocari,pentru ca la sfârşitul lunii să avem o frumoasa paradă.
Ingrediente jeleu de şampanie:
200 ml şampanie
2 linguri zahar
4 foi gelatina
Cubulete de ananas proaspat
8 vafe pentru înghetata
Ingrediente crema de portocale:
2 galbenusuri de ou
2 oua
100 ml suc de portocale
3 foi gelatina
Vanilie
Coaja de portocala
200 ml smântâna pentru frisca La Dorna
Am mai folosit 10 piscoturi
Iar pentru decor am folosit:
20 piscoturi
Câteva linguri de lapte
200 ml smântâna pentru frisca
Mod de preparare:Mod de preparare:
Prima data am pregatit jeleul
de sampanie .
Am pus foile de gelatina în
apa rece sa se hidrateze.
Am încalzit sampania cu
zaharul apoi am scurs bine foile de
gelatina,le-am pus în sampanie si am amestecat pâna s-a topit.
Am lasat sa se raceasca,apoi
am pus-o la frigider.
Am urmarit când a început sa
se închege,apoi am pus-o în 4 vafe,pe care le-am înfasurat în folie de
aluminiu.Am pus în fiecare cubulete de ananas.
Am crezut ca va fi suficient
sa pun doar o vafa,dar aceasta s-a înmuiat putin si ma gândeam ca nu o voi
putea taia.
Asa ca dupa ce jeleul s-a
întarit,le-am pus în alte 4 vafe.
Pentru crema de portocale,am
stors sucul de la o portocala.
Am mixat putin ouale si
galbenusurile cu zaharul,apoi am adaugat sucul de portocala si am pus vasul pe
baie de aburi.
Am amestecat cu un tel pâna ce
crema s-a îngrosat,cam 15-20 de minute.
La final am adaugat vanilia si
coaja de portocala.
Am pus foile de gelatina sa se hidrateze cu putina apa rece,apoi le-am
scurs si le-am pus în crema calduta.
Am amestecat pâna s-a dizolvat.
Dupa ce s-a racit crema ,am
pus-o la frigider pentru20-30 de minute.
O mai urmariti sa nu se
întareasca prea mult.
Am mixat smântâna pentru
frisca.
Am mixat mascarponele,apoi am
adaugat treptat crema de portocale.
La final am încorporat si
frisca cu ajutorul unui tel.
Am ansamblat apoi tortul.
Intr-o tava de chec,am pus o
folie alimentara,apoi am pus un strat de crema de portocale,peste aceasta am
asezat cele 4 vafe cu jeleu,astfel încât prin rasturnare sa fie cu partea
deschisa în sus.
Am mai pus un strat de crema
si apoi piscoturi si cubulete de ananas.
Peste acestea iarasi crema si
piscoturi.
Am acoperit piscoturile cu
folia,am pus o greutate deasupra si am pus la frigider pentru câteva ore.
Intre timp am glazurat
piscoturile cu care am ornat tortul.
Am topit ciocolata pe baie de
aburi.Am turnat lapte pâna am obtinut consitenta potrivita.
Am glazurat piscoturile ,am
presarat ornamente din zahar si le-am lasat sa se întareasca ciocolata.
Am mixat smântâna pentru frisca.
Am rasturnat tortul pe un
platou,am îndepartat folia.
Am pus un strat de frisca,am
lipit piscoturile pe margine,iar cu frisca ramasa am decorat deasupra.
Nu prea mi-a placut sectiunea
,dar a fost tare gustos.
Minunat tort, Dia! Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Meri.
ȘtergereTe astept cu drag si pe tine cu retete delicioase.Pupici si de la mine.
Waw cat de frumoasa e,delicioasa nu mai vorbesc!! bravo Dia vad ca mi-ai luat-o inainte pentru ca si eu ma gandeam ieri sa-ti trimit doua din cele pregatite care sunt la fel de delicioase,sper!
RăspundețiȘtergerePup!
Oooooo ati pregatit deja doua retete doamna Lulu.Saru'mana.Abia astept sa vad ce minunatii ati facut.
ȘtergereO zi minunata va doresc.
Iti dai seama cat de mult este pe placul meu! Grozava toata combinatia, singurulmeu regret este ca nu pot sa-mi infig lingurita sa ma rasfat si eu:))))))) Fain tare! Eu inca...nu m-am hotarat, dar fii sigura ca nu as lipsi, mai ales ca esti gazda draga mie! <3
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Laura.Iti dai seama ce m-as bucura daca ai putea sa gusti din el ca tare bun a fost.
RăspundețiȘtergereNu prea a iesit in sectiune ce am gandit eu dar asta este.
Te astept cu mare drag si sigur o sa lesinam langa retetele tale.
Pupici Laurico :-*
Woooow, ce fain. O bunăciune de tort :-* Bravo Dia! :-*
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina.tare gustos a fost.
ȘtergereTe astept si pe tine cu retete faine.Pupici