Iată-ne la un nou episod „misterios”,aşa cum v-am mai
spus,proiect iniţiat de Cerasela şi a cărei gazdă pentru luna Ianuarie,a
accepta să fie draga mea prietenă Simona Georgescu şi blogul ei Pumpkin Mona.
Chiar dacă această perioadă este extrem de aglomerată
pentru mine,nu puteam să lipsesc,chiar dacă am să aduc doar o reţetă.
Ingredientele misterioase propuse de Simona pentru
această lună au fost următoarele : ghimbir, legume verzi(salata, spanac, rucola, valeriana),
carne de pui(poate sa fie si curcan sau rata), oua, branzeturi(la alegere), un
ingredient din trandafiri(dulceata, petale de trandafiri, apa de trandafiri),
iaurt(poate sa fie chefir, sana, ce doriti din categoria asta), scortisoara,
migdale, iar vedeta acestei luni fiind…..portocala.
In desertul meu,am combinat doar o parte din
igrediente,pentru pui ar trebui o reţetă separată.Nu am folosit apa ori
dulceaţă de trandafiri pentru că pentru
mine e mult prea puternică aroma,celelalte arome se pierd cu totul.Asta am
constatat din experienţa unei reţete la care am folosit dulceaţă de trandafiri.
Pentru ca aveam nevoie neaparat de puţin contrast de culori,am folosit şi
cacao,dar cred că poate fi încadrată la categoria coloranţi.
Vreau doar să mai spun că este prima oară când îmi iese
aşa frumos blatul de ruladă şi nu se rupe atunci când o rulez.
Jeleul de portocală aromat cu ghimbir,a completat foarte
bine crema fină de lapte.