Pages - Menu

miercuri, 20 ianuarie 2016

Ruladă duo cu jeleu de portocale şi cremă de lapte



Iată-ne la un nou episod „misterios”,aşa cum v-am mai spus,proiect iniţiat de Cerasela şi a cărei gazdă pentru luna Ianuarie,a accepta să fie draga mea prietenă Simona Georgescu şi blogul ei Pumpkin Mona.
Chiar dacă această perioadă este extrem de aglomerată pentru mine,nu puteam să lipsesc,chiar dacă am să aduc doar o reţetă.
Ingredientele misterioase propuse de Simona pentru această lună au fost următoarele : ghimbir, legume verzi(salata, spanac, rucola, valeriana), carne de pui(poate sa fie si curcan sau rata), oua, branzeturi(la alegere), un ingredient din trandafiri(dulceata, petale de trandafiri, apa de trandafiri), iaurt(poate sa fie chefir, sana, ce doriti din categoria asta), scortisoara, migdale, iar vedeta acestei luni fiind…..portocala.
In desertul meu,am combinat doar o parte din igrediente,pentru pui ar trebui o reţetă separată.Nu am folosit apa ori dulceaţă de trandafiri pentru  că pentru mine e mult prea puternică aroma,celelalte arome se pierd cu totul.Asta am constatat din experienţa unei reţete la care am folosit dulceaţă de trandafiri.
Pentru ca aveam nevoie neaparat de  puţin contrast de culori,am folosit şi cacao,dar cred că poate fi încadrată la categoria coloranţi.
Vreau doar să mai spun că este prima oară când îmi iese aşa frumos blatul de ruladă şi nu se rupe atunci când o rulez.
Jeleul de portocală aromat cu ghimbir,a completat foarte bine crema fină de lapte.




vineri, 15 ianuarie 2016

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie



Un tort pe care l-am pregătit pentru o aniversare şi l-am vrut foarte ciocolatos dar în acelaşi timp,mie îmi place să îmbin într-un tort mai multe texturi şi arome,aşa că cele doua creme de ciocolată le-am combinat diferit,am adăugat şi un mousse acrişor de lamâie .
Si cele doua blaturi au avut texturi diferite,unul fiind cel pe care-l pregătesc pentru Snickers,iar celălalt fiind blatul de Kinder Pingui.
Si pentru că pregătisem nişte caramel,acesta s-a potrivit perfect cu tortul meu.



duminică, 10 ianuarie 2016

Caramel sărat


Pentru că zilele acestea,în mediul virtual , a fost aşa un fel de „epidemie” de caramel,aceasta fiind picatura care a umplut paharul ,am să vă scriu şi eu reţeta mea.
De altfel este o reţetă cât se poate de simplă,totuşi am citit că există persoane care au întâmpinat dificultăţi în prepararea acestuia.
Eu cred că tot secretul  constă în ingredientele folosite,care sunt patru la numar: zahăr tos,unt,smântână pentru frişcă/frişcă lichidă,sare.
Dacă zahărul este un ingredient obişnuit,untul trebuie să fie de calitate şi să aibă cel puţin 80% grăsime,la fel şi smântâna pentru frişcă va trebui să fie cu minim 30% grăsime.
Am specificat aceste lucruri pentru ca să obţineţi un caramel fin şi mătăsos şi acesta să nu se brânzească.
Caramelul astfel obţinut se poate folosi ca atare pentru topping(se poate chiar mânca direct din borcan),ori la prepararea cremelor sau îngheţatei,ba am vazut chiar o glazură minunată de caramel.
Acestea fiind zise,zic să vă spun cum am preparat eu caramelul, o porţie fiind de aproximativ 400 grame.
Se poate pastra la frigider într-un recipient(preferabil din sticla) închis ermetic,pentru a fi folosit ulterior.



Ingrediente:
200 g zahar
100 g unt 82% grasime
200 ml  smântâna pentru frişca 30% grasime
½ lingurita sare



duminică, 3 ianuarie 2016

Tort cu cremă de portocale şi jeleu de vişine



In perioada aceasta a anului parcă nu mă mai satur de gustul portocalei.
Pentru momentul trecerii în noul an,am vrut un tort simplu dar foarte gustos.Nici nu mă simţeam foarte inspirată şi oboseala şi-a cam spus cuvântul.
Am reuşit însă să mă odihnesc în zilele ce au urmat,deci sper că în noul an voi reuşi să realizez ceea ce îmi voi dori.
Mi-aş dori să pot să-mi petrec cât mai mult timp alături de familia mea şi oamenii pe care-i iubesc cel mai mult,să fim sănătoşi,să fim mai toleranţi.Mi-aş dori să pot realiza mult mai mult în plan profesional iar rezultatele să fie pe măsură.
Cu toate astea,nu mi-am pus nici o dorinţă anume la trecerea în noul an pentru că ştiu că toate depind doar de mine.
Vă doresc şi vouă să fiţi veseli,frumoşi,inspiraţi în alegerile voastre şi norocoşi în noul an.
La mulţi ani!!!!

Parada Mistery Box Challange

Bine v-am gasit dragele mele la o noua Parada a ProvocariiCutia Misterelor,Parada a carei gazda am avut bucuria sa fiu luna aceasta.
Multumesc în primul rând Ceraselei care este iniţiatoarea acestui frumos proiect dar si fetelor care au contribuit la aceasta frumoasa Parada.
Va multumesc si pentru faptul ca v-ati gândit ca pot sa fiu eu gazda Provocarii şi pentru ca tocmai începe un an nou,profit de ocazie sa va urez sa va fie bine si frumos sa aveti parte de noroc,inspiratie si multa iubire din partea celor dragi.
Pentru ca este o luna speciala,cu multe  zile de sarbatoare,cu multe ocazii de a face daruri,cu multa stralucire,cu multe petreceri,am ales ca ingredientul vedeta pentru aceasta Provocare sa fie nimeni alta decât Şampania.
Alaturi de şampanie am mai adaugat în Cutia misterioasa urmatoarele ingrediente: ciocolata,ananas,portocale,lamâie sau alte fructe din aceasta categorie,oua,smântâna sau frisca,lapte,cacao,brânza sau crema de brânza,biscuiti sau piscoturi.

Asadar zic sa deschidem şampania si sa înceapa defilarea reţetelor misterioase.