Cu dragoste şi din
dragoste pentru cei dragi.
Ştiam că mamei îi place
desertul acesta,simplu,uşor şi delicat,iar eu nu prea aveam chef să mă complic
cu ceva sofisticat.
Cred că a fost o alegere
bună pentru că s-a dovedit a fi foarte bun.
Ingrediente cupcakes(20 bucati):
210 g unt 82 % grasime
4 oua
200 g zahar
Zeama de la jumatate de
portocala
250 g faina
1 plic praf de copt
Vanilie
Coaja de portocala
Sare
Pasta de maceşe/gem(gasiti reteta aici)
Ingrediente cremă de vanilie:
3 oua
150 g zahar
100 ml zeama de
portocala
2 linguri amidon
Vanilie
250 g mascarpone
Mod de preparare:
Untul moale l-am mixat
cu zaharul pâna ce acesta s-a topit.
Am încorporat pe rând ouale,apoi faina amestecata
cu praful de copt si un praf de sare.
La final vanilia si
zeama de portocala.
Va rezulta un aluat
destul de dens fiind cu unt în compozitie.
In tava de briose,am pus
hârtiute si am pus câte o lingura de compozitie,apoi am pus câte o lingurita de
pasta de maceşe si înca putina compozitie cât sa acopar gemul.
Formele trebuie sa fie
umplute cam trei sferturi pentru ca ele vor mai creste la cuptor.
Am pus tava la cuptor la
200 de grade pentru 20-25 de minute.
Daca credeti ca este
prea fierbinte,puteti sa reduceti temperature spre final.
Este util sa verificati
cu o scobitoare,sa vedeti daca sunt coapte.
Am mixat ouale cu
zaharul,am pus zeama de portocala si amidonul,apoi am pus totul pe baie de
aburi,amestecând din când în când,pâna ce am obtinut o crema groasa.Am adaugat
vanilia.
A durat ceva timp.Puteti
însa s-o puneti si direct pe foc,s-o
fierbeti la foc mic,va dura mai putin.
Am pus o folie deasupra si
am lasat-o sa se raceasca foarte bine.
Am mixat crema
mascarpone,apoi am încorporat treptat crema de ou.
Cu aceasta crema am ornat
cupcakes-urile iar deasupra am presarat ornamente de la Dr.Oetker.
Poftă bună şi iubiţi-vă
mult!
Ce pofta mi-ai facut! Doar am zis sa nu intru, dar eram curioasa de reteta! :))) Seara frumoasa, Dia!
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa si tie Laura.Bine ca n-ai intrat mai tarziu :))))
Ștergere