Iniţial am zis că azi nu
fac nimic dulce pentru că pregătisem nişte sărăţele,dar apoi mi-am amintit de
un filmuleţ postat de Bucătăraş.ro,cu nişte clătite foarte pufoase şi am zis să
încerc şi eu ceva asemănător.
Nu se prea “se legau”nişte chestii acolo,am
modificat câte ceva, dar mi-a plăcut rezultatul.
Si dacă tot am facut
desert,am zis să fie fără zahăr,pentru aceasta am folosit Green Sugar,un îndulcitor
100% natural,cu zero calorii şi zero indice glicemic.
Mie îmi place foarte
mult pentru că nu schimbă deloc gustul preparatului.
Mai multe despre produsele
Green Sugar,găsiţi aici.
Ingrediente:
5 albusuri de ou
4 galbenusuri de ou
100 g faina
1 lingurita praf de copt
cu sofran
1 lingura apa
Sare
Vanilie
Ulei
Pentru servit: smântâna,miere
de albine sau dulceaţă
Mod de preparare:
Albusurile le-am mixat
cu un praf de sare,iar cand spuma a devenit ferma am adaugat 40 g de Green
Sugar.
Galbenusurile le-am
mixat cu 40 g Green Sugar si o lingura de apa.
Am adaugat faina cu praful de copt si vanilia,apoi am încorporat
usor spuma de albusuri.
Pentru copt avem nevoie
de o tigaie cu capac.
Am pus putin ulei si cu
un polonic,am pus compozitie pentru o clatita mai mica.Am pus capacul tigaii si
am lasat pâna s-a prajit pe partea de jos si a crescut putin.
Am luat capacul,am întors
clatita si am pus iarasi capacul.
In mod normal,ar fi
trebuit pus înca un polonic cu compozitie si apoi sa fie întoarsa.
Eu le-am întors cam greu
si asa,iar daca o mai lasam se prajea prea tare.
Când clatita a fost
coapta pe ambele parti,am scos-o si am continuat cu restul compozitiei.
Mi-au iesit doar vreo 10
bucati,destul cât sa ne treaca pofta.
S-aveţi poftă !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu