O prăjitură simplă dar
foarte gustoasă.
Iniţial am zis că fac
doar un pandişpan pufos cu vişine,mai ales că am încă multe vişine pentru prăjituri,puse
la păstrare dupa reţeta de aici.
Dar apoi m-am gândit că i
s-ar potrivi o cremă răcoroasă.Aşa a şi fost.
Ingrediente pandişpan:
7 oua
350 g zahar
320 g faina
7 linguri ulei
7 linguri lapte
1 plic praf de copt (10
g)
Vanilie
Coaja de lamâie
Sare
Un borcan mare de vişine
pentru prajituri
Ingrediente crema de brânză:
250 g mascarpone
300 ml frisca lichida
1 lingura zahar pudra
3 linguri smântâna grasa
Ingrediente crema de
fructe de padure:
200 g afine congelate
50 g zmeura congelata
5 linguri zahar
100 ml sirop de la
visine
2-3 linguri crema de brânza
Mai avem nevoie de sirop
de visine pentru însiropat blatul.
Mod de preparare:
Am pregatit mai întâi
pandispanul.
Am separat albusurile de
galbenusurile oualor.
Am mixat albusurile cu
un praf de sare iar când spuma a devenit mai ferma,am adaugat treptat zaharul
mixând în continuare.
Galbenusurile le-am
amestecat cu uleiul si laptele.
Faina am amestecat-o cu
praful de copt si am cernut-o.
Peste spuma de
albusuri,am adaugat alternativ amestecul de galbenusuri si faina.
Va trebui sa amestecati foarte usor pentru ca spuma sa nu se lase.
Am adaugat vanilia si
coaja de lamâie.
Am pus compozitia într-o
tava de 38x25 cm în care am pus hârtie de copt.Deasupra am pus vişinele scurse de
sirop.
Am pus la cuptor pentru
35-40 de minute,primele 20 de minute la 200 de grade ,iar apoi am redus temperatura
la 180 de grade.
Am scos blatul pe un
gratar si l-am lasat sa se raceasca.
Am pregatit crema de brânza.
Am mixat frisca si smântâna
,am adaugat mascarponele si zaharul.
Am pus-o la frigider.
Cât s-a copt blatul,am
pregatit crema de fructe de padure.
Am amestecat fructele cu
zaharul si siropul si le-am pus sa fiarba.
Le-am lasat sa fiarba pâna
ce a scazut suficient încât sa se închege .
Am lasat sa se
raceasca,apoi am pus 3 linguri de crema de brânza.
Am taiat blatul în doua
si l-am însiropat cu sirop de visine,apoi am pus crema de fructe de padure.
Deasupra blatului am pus
crema de brânza.
Am lasat la frigider câteva
ore,a fost mult mai buna rece.
S-aveţi poftă !!!
Cat de bine arata si ce poze reusite ai facut!
RăspundețiȘtergereChiar as servi o portie ca-mi e cafeaua calda. <3
Multumesc Meri.Am avut noroc de o zi mai luminoase pentru poze,altfel ar fi fost jale.Pupici si te astept la prajitura,inca mai am.
Ștergere