Pages - Menu

marți, 8 martie 2016

Pavlova cu pere poşate în vin roşu




Pentru că este încă luna lui Mărţişor m-am gândit să vă aduc un desert în culorile alb şi roşu,un desert deosebit de bun dar care este cam certat cu prietena noastră dieta.
Un răsfăţ total.Dar eu zic în felul următor,merită să-l încercaţi din când în când,chiar dacă dupa aceea se cere  cel puţin o porţie dubla de mişcare.
Pavlova este un desert pretenţios şi am avut curajul să încerc din nou după ce ,în sfârşit mi-au ieşit bezelele.Mare provocare a fost pentru mine.
Singura nemulţumire a fost faptul că s-a lipit puţin de hârtia de copt.Cele în varianta  mini,au fost în regula.
Cred că data viitoare voi face doar mini pavlova,aşa le voi putea pune umplutura doar atunci când se servesc.
Si pentru că mă obsedau nişte pere poşate,m-am gândit să le combin cu Pavlova şi o cremă de vanilie.
Mie mi-a placut foarte mult combinaţia aceasta de bezea crocantă la exterior,uşor gumata la interior,crema răcoroasă  de vanilie şi perele suculente îmbibate în sosul de vin.
Sper că acest desert va fi şi pe placul vostru.




Ingrediente bezea:
6 albusuri de ou
350 g zahar
30 g amidon
1 lingurita zeama de lamiae
Un praf de sare

Ingrediente crema de vanilie:
3 oua
100 g zahar
500 ml lapte
80 g amidon
Vanilie
Coaja  si zeama de lamiae
150 ml frisca lichida

 Ingrediente pere poşate:
5 pere (trebuie sa fie mai tari)
200 g zahar brun
400 ml vin roşu
Scorţişoara





Mod de preparare:
Am pregatit mai întâi bezeaua.
Albusurile le-am pus într-un vas curat si degresat,am pus un praf de sare si am început sa le mixez,la început la viteza mica,apoi marind viteza.
Când spuma a devenit ferma,am început sa adaug câte doua linguri de zahar ,mixând bine pâna ce zaharul s-a topit.


Am adaugat zeama de lamâie si amidonul.Am mai mixat foarte putin.
Pe o hârtie de copt,am desenat un cerc cu diametrul de 20 cm si doua mai mici,am pus hârtia în tava,cu partea desenata în jos,am presarat putin amidon,apoi am pus bezeaua cu ajutorul unui poş.



Am înfiebântat cuptorul la 200 de grade,apoi l-am redus la 100 de grade.
Am pus tava la cuptor pentru o ora si jumatate.
Este gata când este uscata la suprafata si “suna a gol”daca batem în ea.
Am lasat-o apoi sa se raceasca în cuptor.


Dupa ce s-au racit,le-am desprins de hârtie si le-am asezat pe un platou.
Cea mare mi s-a lipit putin si de aceea s-a crapat când am mutat-o.
Am pregatit apoi crema de vanilie.
Am mixat ouale cu zaharul,apoi am adaugat amidonul.
Am pus laptele pe foc,când s-a încalzit,l-am turnat încet peste amestecul de oua,apoi am transferat amestecul  iar în vas si l-am pus la foc mic.
Din acest moment  va  trebui amestecat tot timpul pentru ca se va îngrosa destul de repede.Am adaugat vanilia si zeama de lamâie,am pus o folie direct peste crema si am lasat-o sa se raceasca complet.



Am mixat-o apoi  adaugând treptat frisca pâna la consistent dorita.
Am obtinut astfel o crema foarte aerata.




Pentru perele poşate am procedat în felul urmator:
Am curatat perele,lasându-le coditele.O para am lasat-o întreaga,celelalte le-am taiat în doua si le-am scos cotorul.
Am pus vinul cu zaharul si scorţişoara la fiert.Când a început sa fiarba,am pus perele,având grija sa fie acoperite cu vin.


Le-am mai întors din când în când si le-am lasat sa fiarba 40 de minute.
Le-am lasat în vin pâna ce s-au racit,apoi le-am scurs si le-am tamponat usor cu un prosop de hârtie.
Am mai avut o para pe care am taiat-o felii  subtiri,pe care le-am uscat în cuptor.
Jumatate din vinul în care au fiert perele,l-am pus iarasi sa fiarba pâna a scazut la jumatate,obtinând un sos foarte gros asemanator unui jeleu.
Peste bezea am pus crema de vanilie,perele poşate si sosul.
Se serveste imediat pentru ca bezeaua se va înmuia de la crema.



S-aveţi poftă !!!



4 comentarii:

  1. Wooooow! E de vis ce ai combinat tu aici!! Imi place tot, bezeaua a iesit perfect, crema e delicioasa, iar perele sunt de mare efect. Pentru mine asta inseamna un desert perfect! :x

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc tare mult Simona.Si noua ne-a placut tare mult.
    Sper ca data viitoare sa-mi iasa si mai bine bezeaua.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Ioi, tu Die, ce minunatie! :X :X
    Si cum arata perele, deja salivez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Meri.
      Mai am putin de "muncit"la bezea,dar zic ca este bine pe langa ce dezastre au fost celelalte :)))))
      Perele mi-au placut si mie maxim.
      Pupici

      Ștergere