Pentru că este încă luna
lui Mărţişor m-am gândit să vă aduc un desert în culorile alb şi roşu,un desert
deosebit de bun dar care este cam certat cu prietena noastră dieta.
Un răsfăţ total.Dar eu
zic în felul următor,merită să-l încercaţi din când în când,chiar dacă dupa
aceea se cere cel puţin o porţie dubla
de mişcare.
Pavlova este un desert
pretenţios şi am avut curajul să încerc din nou după ce ,în sfârşit mi-au ieşit
bezelele.Mare provocare a fost pentru mine.
Singura nemulţumire a
fost faptul că s-a lipit puţin de hârtia de copt.Cele în varianta mini,au fost în regula.
Cred că data viitoare
voi face doar mini pavlova,aşa le voi putea pune umplutura doar atunci când se
servesc.
Si pentru că mă obsedau
nişte pere poşate,m-am gândit să le combin cu Pavlova şi o cremă de vanilie.
Mie mi-a placut foarte
mult combinaţia aceasta de bezea crocantă la exterior,uşor gumata la
interior,crema răcoroasă de vanilie şi perele
suculente îmbibate în sosul de vin.
Sper că acest desert va
fi şi pe placul vostru.
Ingrediente bezea:
6 albusuri de ou
350 g zahar
30 g amidon
1 lingurita zeama de lamiae
Un praf de sare
Ingrediente crema de
vanilie:
3 oua
100 g zahar
500 ml lapte
80 g amidon
Vanilie
Coaja si zeama de lamiae
150 ml frisca lichida
Ingrediente pere poşate:
5 pere (trebuie sa fie
mai tari)
200 g zahar brun
400 ml vin roşu
Scorţişoara
Mod de preparare:
Am pregatit mai întâi
bezeaua.
Albusurile le-am pus într-un
vas curat si degresat,am pus un praf de sare si am început sa le mixez,la început
la viteza mica,apoi marind viteza.
Când spuma a devenit
ferma,am început sa adaug câte doua linguri de zahar ,mixând bine pâna ce
zaharul s-a topit.
Am adaugat zeama de lamâie
si amidonul.Am mai mixat foarte putin.
Pe o hârtie de copt,am
desenat un cerc cu diametrul de 20 cm si doua mai mici,am pus hârtia în tava,cu
partea desenata în jos,am presarat putin amidon,apoi am pus bezeaua cu ajutorul
unui poş.
Am înfiebântat cuptorul
la 200 de grade,apoi l-am redus la 100 de grade.
Am pus tava la cuptor
pentru o ora si jumatate.
Este gata când este
uscata la suprafata si “suna a gol”daca batem în ea.
Am lasat-o apoi sa se
raceasca în cuptor.
Dupa ce s-au racit,le-am
desprins de hârtie si le-am asezat pe un platou.
Cea mare mi s-a lipit
putin si de aceea s-a crapat când am mutat-o.
Am pregatit apoi crema
de vanilie.
Am mixat ouale cu
zaharul,apoi am adaugat amidonul.
Am pus laptele pe foc,când
s-a încalzit,l-am turnat încet peste amestecul de oua,apoi am transferat
amestecul iar în vas si l-am pus la foc
mic.
Din acest moment va
trebui amestecat tot timpul pentru ca se va îngrosa destul de repede.Am
adaugat vanilia si zeama de lamâie,am pus o folie direct peste crema si am
lasat-o sa se raceasca complet.
Am mixat-o apoi adaugând treptat frisca pâna la consistent dorita.
Am obtinut astfel o
crema foarte aerata.
Pentru perele poşate am
procedat în felul urmator:
Am curatat perele,lasându-le
coditele.O para am lasat-o întreaga,celelalte le-am taiat în doua si le-am scos
cotorul.
Am pus vinul cu zaharul si
scorţişoara la fiert.Când a început sa fiarba,am pus perele,având grija sa fie
acoperite cu vin.
Le-am mai întors din când
în când si le-am lasat sa fiarba 40 de minute.
Le-am lasat în vin pâna
ce s-au racit,apoi le-am scurs si le-am tamponat usor cu un prosop de hârtie.
Am mai avut o para pe care
am taiat-o felii subtiri,pe care le-am
uscat în cuptor.
Jumatate din vinul în
care au fiert perele,l-am pus iarasi sa fiarba pâna a scazut la jumatate,obtinând
un sos foarte gros asemanator unui jeleu.
Peste bezea am pus crema
de vanilie,perele poşate si sosul.
Se serveste imediat
pentru ca bezeaua se va înmuia de la crema.
S-aveţi poftă !!!
Wooooow! E de vis ce ai combinat tu aici!! Imi place tot, bezeaua a iesit perfect, crema e delicioasa, iar perele sunt de mare efect. Pentru mine asta inseamna un desert perfect! :x
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult Simona.Si noua ne-a placut tare mult.
RăspundețiȘtergereSper ca data viitoare sa-mi iasa si mai bine bezeaua.
Pupici
Ioi, tu Die, ce minunatie! :X :X
RăspundețiȘtergereSi cum arata perele, deja salivez!
Multumesc mult Meri.
ȘtergereMai am putin de "muncit"la bezea,dar zic ca este bine pe langa ce dezastre au fost celelalte :)))))
Perele mi-au placut si mie maxim.
Pupici