Reţeta aceasta este de
fapt o combinaţie de mai multe reţete.
Eu am încercat s-o
adaptez gusturilor mele.
O mâncare potrivită
pentru un prânz de Duminică.
Foarte bună combinaţia
de piept de pui crocant,sos de gălbiori,afumatură şi caşcaval.
Ca şi garnitură am
folosit paste farfalle,paste Baneasa din grâu dur 100%.
Ingrediente:
Un piept de pui fara os
Condiment Barbeque
pentru pui
Fulgi de porumb si
parmezan pentru crusta
200 g gălbiori
0 ceapa
Un morcov
2 căţei de usturoi
100 ml suc de rosii
3 linguri smântâna
ulei
Sare,piper,boia
Câteva felii de sunca
afumata
Câteva felii de cascaval
Busuioc si fulgi de
chilli
Paste farfalle pentru garnitura
Mod de preparare:
Pieptul de pui l-am
taiat în doua pe mijloc si apoi fiecare felie iar în doua,pe lungime,obţinând
astfel 4 felii.
Am condimentat si le-am lasat câteva ore la frigider.
Intr-o cratita am pus
putin ulei,am calit ceapa si morcovul razuit,am pus boia si apoi galbiorii.
Am pus o cana de apa,am
condimentat si am lasat sa fiarba pâna ce a scazut apa.
Am adaugat sucul de rosii
si smântâna.
Am mai lasat câteva
minute si am oprit focul.
Cât timp a fiert
sosul,am pregatit pieptul de pui.
Am maruntit in robot
fulgii de porumb si i-am amestecat cu parmezan razuit.
Am tavalit pipetul de
pui prin acest amestec,apoi le-am prajit pe ambele parti.
Le-am scos pe prosoape
de hârtie.
Intr-un vas ceramic am
pus sosul de ciuperci,peste el am asezat feliile de piept de pui,deasupra
fiecareia am pus o felie de sunca afumata si felii de cascaval.
Deasupra am presarat
busuioc si fulgi de chilli.
Am pus vasul la cuptor
pâna ce s-a topit cascavalul.
Pentru garnitura am
fiert pastele în apa cu sare.
Se serveste cald.
Poftă bună !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu