Pages - Menu

luni, 18 aprilie 2016

Budincă de pâine,ouă şi şuncă



Nu ştiu dacă v-am mai spus,dar pentru mine,micul dejun este obligatoriu.Micul dejun îmi dă energia necesară pentru toată ziua.
Acum am să împărtăşesc cu voi o reţetă care mie tare mult mi-a plăcut.E oarecum o combinaţie de French toast,sandviş,omleta.Se poate servi la fel de bine la orice altă masă a zilei.
Reţeta este destul de versatilă,voi puteţi să adăugaţi ingredientele care vă sunt pe plac.
Se pregăteşte foarte repede,doar ca e nevoie să stea câteva ore la frigider înainte de a o asambla şi a o pune la cuptor.



Ingrediente:
4-5 felii groase de pâine mai veche
5 oua
200 g muşchi file
2 fire ceapa verde
200 g cascaval
2 linguri smântâna
100 ml lapte
Verdeata
Sare,piper
Ulei
Rosii cherry



Mod de preparare:
Pâinea am taiat-o cubulete.
Am batut ouale cu un praf de sare si piper,apoi am adaugat laptele si smântâna,am razuit si o parte de cascaval.
Am pus ouale peste bucatile de pâine,am amestecat ca sa se imbibe bine pâinea,am acoperit vasul si l-am pus la frigider.
Se lasa pâna ce ouale înmoaie foarte bine pâinea.
Eu l-am lasat peste noapte.


Am calit putin ceapa si sunca(nu e obligatoriu,le puteti lasa si asa cum sunt).
Am amestecat apoi pâinea cu ceapa,sunca,verdeata,cascavalul.
Am pus compozitia într-un vas rotund din yena uns cu unt.
Am mai razuit putin cascaval deasupra si am pus rosii cherry.


Am pus vasul la cuptor la 200 de grade.Dupa 20 de minute,am redus temperatura la 180 de grade si am mai lasat 20 de minute.
Se serveste calda,dar e la fel de buna si dupa ce s-a racit.



S-aveţi poftă !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu