Nu ştiu dacă v-am mai
spus,dar pentru mine,micul dejun este obligatoriu.Micul dejun îmi dă energia
necesară pentru toată ziua.
Acum am să împărtăşesc
cu voi o reţetă care mie tare mult mi-a plăcut.E oarecum o combinaţie de French
toast,sandviş,omleta.Se poate servi la fel de bine la orice altă masă a zilei.
Reţeta este destul de
versatilă,voi puteţi să adăugaţi ingredientele care vă sunt pe plac.
Se pregăteşte foarte
repede,doar ca e nevoie să stea câteva ore la frigider înainte de a o asambla şi
a o pune la cuptor.
Ingrediente:
4-5 felii groase de pâine
mai veche
5 oua
200 g muşchi file
2 fire ceapa verde
200 g cascaval
2 linguri smântâna
100 ml lapte
Verdeata
Sare,piper
Ulei
Rosii cherry
Mod de preparare:
Pâinea am taiat-o
cubulete.
Am batut ouale cu un
praf de sare si piper,apoi am adaugat laptele si smântâna,am razuit si o parte
de cascaval.
Am pus ouale peste
bucatile de pâine,am amestecat ca sa se imbibe bine pâinea,am acoperit vasul si
l-am pus la frigider.
Se lasa pâna ce ouale înmoaie
foarte bine pâinea.
Eu l-am lasat peste
noapte.
Am calit putin ceapa si
sunca(nu e obligatoriu,le puteti lasa si asa cum sunt).
Am amestecat apoi pâinea
cu ceapa,sunca,verdeata,cascavalul.
Am pus compozitia într-un
vas rotund din yena uns cu unt.
Am mai razuit putin
cascaval deasupra si am pus rosii cherry.
Am pus vasul la cuptor
la 200 de grade.Dupa 20 de minute,am redus temperatura la 180 de grade si am
mai lasat 20 de minute.
Se serveste calda,dar e
la fel de buna si dupa ce s-a racit.
S-aveţi poftă !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu