A doua experienţă cu
caserola pentru marinare Food Saver,mi-a dovedit că aceasta face o treabă
foarte bună împreună cu aparatul de vidat Food Saver.
Chiar dacă am ales să
pregătesc carnea de miel la grătar,a fost foarte util s-o marinez în prealabil.
Astfel condimentele şi aromele au pătruns foarte
bine în porii cărnii frăgezind-o.
Cu ajutorul caserolei
pentru marinare,nu e nevoie de ore întregi în care să lăsăm carnea la marinat
şi ne vom bucura de un gust deosebit.
Ingrediente:
2 felii de pulpă de
miel,fără os
Pentru marinadă:
Zeama de la o lamâie
Câteva felii de lamâie
Sare roz de Himalaya
Piper,boia de ardei
Fulgi de ardei iute
cimbru uscat
O crenguta rozmarin
Oregano
O lingura ulei masline
Pentru garnitura:
Piure de cartofi şi
piure de broccoli
Mod de preparare:
Am amestecat toate
condimentele si le-am presarat peste carne.
Am asezat carnea în
caserola pentru marinare Food Saver,am pus feliile de lamâie , zeama de lamâie
si crenguta de rozmarin,am închis capacul caserolei,am pozitionat butonul pe
pozitia pentru vidare.
Am atasat furtunul la
aparatul de vidat Food Saver si caserola,apoi prin apasarea butonului de
vidare,în câteva secunde,caserola mea cu carne
a fost vidata si pregatita pentru marinare,evident dupa ce am sigilat
caserola mutând butonul în pozitia “închis”.
Am pus caserola la
frigider pentru o ora,timp în care am pregatit garnitura.
Pentru piureul de
cartofi,fiecare are o reteta proprie,nu e cazul sa explic.
Pentru cel de broccoli,am
fiert broccoli in apa cu sare,lam pasat cu blenderul,am adaugat o lingura de
iaurt,piper si putin usturoi.
Am scos caserola de la
frigider,am scos carnea si am asezat-o în tigaia grill, în care am pus putin
ulei ca sa nu se lipeasca.
Am prajit carnea foarte
bine pe ambele parti deoarece noua ne place sa fie foarte bine facuta carnea.
In special carnea de
miel ar putea fi indigesta daca nu este gatita suficient.
Se serveste calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu