Cum vă spuneam,acesta
este cel de-al doilea tort pe care l-am pregătit pentru aniversarea nepoatei
mele.
Un tort simplu dar
foarte gustos.Si uşor de pregătit.
Ingrediente
Blat:
6 oua
120 g zahar
150 ml ulei
30 ml lapte
3 linguri faina
3 linguri gris
3 linguri cacao
3 linguri miere de
albina
1 plic praf de copt (10
g)
Sare
Cremă de lamâie:
3 galbenusuri de ou
120 g zahar
Zeama de la o lamâie
350 ml lapte
2 linguri amidon
200 ml frisca lichida
Nuca caramelizata:
100 g zahar
100 g nuca
Glazura ciocolata:
150 g ciocolata 55%
cacao
70 g unt
2 linguri lapte
3-4 linguri caramel,dupa
reteta de aici
Pentru ornat, bezele,flori
din ananas
Mod de preparare:
Pentru blat am separat
albusurile de galbenusurile oualor.
Am amestecat faina cu
grisul,cacaoa si praful de copt.
Am mixat spuma
albusurile.
Galbenusurile le-am
mixat cu zaharul si am adaugat laptele ,pentru ca zaharul sa se topeasca mai
usor.
Am adaugat apoi
uleiul,turnându-l în fir subtire si mierea de albine.
Peste crema de
galbenusuri ,am pus faina amestecata cu grisul si cacaoa iar apoi spuma de
albusuri.
Am amestecat usor cu o
paleta.
Am tapetat o tava de 38x25
cm cu hârtie de copt,am pus compozitia în tava si am pus la cuptor la 180 de
grade pentru 20-25 de minute.
Am scos blatul si l-am
lasat sa se raceasca,apoi l-am taiat pe lungime în 3 bucati de aproximativ 12,5
cm latime.
Pentru crema de lamâie
am mixat galbenusurile cu zaharul,am pus amidonul,laptele si zeama de lamâie si
am pus vasul pe baie de aburi.
Am amestecat pâna ce s-a
îngrosat,am lasat sa se raceasca si am amestecat cu frisca batuta.
Am caramelizat zaharul
,iar când acesta a avut culoarea chihlimbarului,am adaugat miezul de nuca.
Am pus nuca pe o hârtie
de copt,iar dupa ce s-a racit am zdrobit-o cu ciocanul de snitele.
Am asamblat tortul.
Peste primul blat am pus
crema de lamâie,nuca caramelizata si caramel.
Am acoperit cu a doua
foaie de blat,crema,nuca si caramel.
Am pus al treilea blat
deasupra.
Pentru glazura am pus
toate ingredientele pe baie de aburi.
Când ciocolata s-a
topit,am luat de pe foc si dupa ce s-a
racit suficient,am pus-o deasupra blatului.
Am îmbracat si marginile
tortului cu crema de lamâie ,caramel si nuca caramelizata.
Am taiat câteva felii
subtiri de ananas si le-am pus în cuptor la 120 de grade.
Dupa o ora,le-am pus în
tava de briose si le-am lasat pâna s-au uscat foarte bine.
Am ornat cu florile din
ananas si bezele.
S-aveţi poftă !!!
Minunat tort ai facut din nou!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Timea.Ma straduiesc cand este pentru cineva drag.Pupici
ȘtergereDu-te tu, Die cu din aste de pe-aci, că unii din noi suntem bolnavi şi numai cu asemenea medicamente ne putem trata. :)) :D
RăspundețiȘtergereBag seama că tu vrei să fii banată de prieteni, altă explicaţie nu am, prea le faci înadins. :P
Faină mişcare cu torturile astea, cred că dacă m-aş pricepe şi eu la aşa ceva m-ar privi lumea mai galeş, nu aşa cu încruntături, ca acum. :)))
Super!
Vai Padre,de groaza esti.D-apoi nu stii ca usa mea iti e deschisa?
ȘtergereDar mai rabdam putin pana trece postul si-apoi facem un concurs de mancat torturi :)))))
Am mai zis eu ca am nevoie de cobai :))))
Die, Die, ne omori cu frumusetile tale de torturi! <3
RăspundețiȘtergereCat de reusit este si asta!
Ooooo Meri,as zice ca suntem chit la ce retete minunate ai tu.Pupici
ȘtergereCe minunatie de tort! :X
RăspundețiȘtergereMultumesc Laura,pentru vizita si aprecieri . Pupici
Ștergere