Eeeeei dragii mei,aşa
cum v-am spus,am acceptat cu mare drag să particip la Competiţia anuală GreenSugar Blogger 2016.Nu ştiu cât de apreciat va fi desertul meu,dar l-am pregătit
cu mult drag.
Denumirea a fost
sugestia unei prietene dragi şi cred că i se potriveşte.
Cu zăhărelul ăsta
minunat,am făcut cunoştinţă de ceva vreme,când am câştigat un minunat
premiu.Indulcitorul Green Sugar,a picat la fix când tocmai începusem lupta cu
kilogramele,veşnica mea dietă,iar după o lună în care provocarea a fost “fără
zahăr”,am putut să mă delectez cu un desert în care am folosit doar îndulcitorul natural
Green Sugar.Zero calorii,zero indice glicemic,deci nu m-am simţit deloc vinovată
savurându-l.
Recunosc,sunt o
pofticioasă când vine vorba de dulciuri şi cu greu pot să mă abţin,aşa că ,cu
zahărul am mereu o bătălie de dat.
Da,ştiu că desertul,pe lângă
zahăr,mai are şi alte ingrediente dăunătoare siluetei,dar şi aşa,eu sunt mulţumită
de rezultate.Cel mai important este faptul că Green Sugar este mult mai sănătos
şi nu schimbă gustul preparatelor chiar dacă este preparat termic.
Pentru această competiţie,am
ales să pregătesc un desert cu fructe,destul de lejer şi o băutură în ton cu
acesta.Eu sper să fie pe placul vostru dragii mei şi reţeta mea să primească cât
mai multe aprecieri din partea voastră.
Ingrediente:
Genoise de migdale
3 oua
70 g faina migdale
125 g faina de grâu
Sare
Zeama de la jumatate de
lamâie
Mousse de caise şi
ghimbir:
500 g caise fara sâmburi
½ lingurita ghimbir
razuit
3 linguri îndulcitorGreen Sugar
200 g smântâna 30%
grasime
200 ml frisca lichida
30% grasime
4 foi gelatina + 100 ml
apa rece
Jeleu din afine :
200 g afine de padure
congelate
2 linguri îndulcitorGreen Sugar
1 lingura amidon
alimentar
Mousse de lapte de cocos
si mascarpone:
O conserva 400 ml lapte
de cocos
250 g mascarpone
2 linguri îndulcitorGreen Sugar
1 pastaie de vanilie
100 g smântâna 30%
grasime
4 foi gelatina+100 ml apa rece
4 foi gelatina+100 ml apa rece
200 ml frisca lichida
Glazura de ciocolata
alba:
200 g ciocolata alba
80 ml frisca lichida
Pentru décor:
Ciocolata,caise,coacaze
roşii
Smoothie de fructe:
Capsuni
Afine congelate
Suc de portocale
2 linguri iaurt
5-6 picaturi îndulcitor lichid Green Sugar
Mod de preparare:
Am pregatit blatul
genoise.
De fapt,eu am pregatit
un blat mai mare pentu ca îmi închipuisem ca o sa “construiesc” altfel desertul
meu.
Cantitatile scrise însa
sunt suficiente pentru ceea ce am facut eu,din el am decupat un disc cu
diametrul de 18 cm si 3 discuri cu diametrul de 7 cm.
Am separate albusurile
de galbenusurile oualor.
Albusurile le-am mixat
bine cu un praf de sare.
Galbenusurile le-am
mixat cu Green Sugar pâna când si-a triplat volumul si s-a deschis la
culoare,apoi am adaugat zeama de lamâie.
Faina de grâu am
amestecat-o cu faina de migdale si am pus-o peste crema de galbenusuri.
Am încorporat usor spuma
de albusuri..
Am pus compozitia într-o
tava de 20x30 cm tapetata cu hârtie de
copt.
Am copt blatul la 175 de
grade 15 minute.
Dupa ce s-a racit,am decupat
din el discurile asa cum am spus,unul de 18 cm si 3 mai mici de 7 cm.
Am pregatit apoi crema
de caise.
Am pus foile de gelatina
în apa rece sa se hidrateze.
Caisele le-am facut
pasta cu ajutorul blenderului.Am adaugat
Green Sugar si le-am pus într-n vas pe foc sa fiarba 2-3 clocote.
Dupa ce amestecul s-a
temperat putin,am scurs bine gelatina si apoi am pus-o în piureul de caise si
am amestecat pâna ce s-a topit complet.
Am adaugat ghimbirul
razuit.
Am mixat frisca cu
smântâna si apoi am încorporat-o usor în piureul de caise racit.Am lasat la
frigider pâna ce am pregatit tava si formele în care am asamblat.
In tava cu diametrul de
18 cm,am pus blatul iar pe peretele formei am pus o folie pentru ca crema sa nu
se lipeasca de acesta.
La fel si în formele mici
am pus blat.
Am turnat mousse de
caise în formele pregatite si am lasat la frigider câteva ore sa se întareasca.
Pentru jeleul de
afine,am pus afinele în blender si le-am
zdrobit.Am adaugat Green Sugar si le-am pus sa fiarba 10 minute.
Amidonul l-am dizolvat
cu o lingura de apa si apoi l-am pus peste afine.
Am amestecat pâna ce
amestecul s-a îngrosat,apoi l-am lasat sa se raceasca.
Inainte de a prepara
crema de cocos si mascarpone,am pregatit o tava cu pereti detasabili ,cu
diametrul de 20 cm în care am asamblat mai departe desertul meu.
Am transferat mouse-ul
de caise din tava de 18 cm în tava de 20 cm.
Am pus foile de gelatina
sa se hidrateze cu apa rece cât sa le acopere.
Am pus semintele de la
pastaia de vanilie în laptele de cocos,îndulcitorul Green Sugar si apoi l-am
încalzit.
Am scurs gelatina si am
pus-o în laptele de cocos caldut.Am amestecat pentru ca gelatina sa se
topeasca.
Am lasat laptele sa se
raceasca,l-am pus la frigider sa se
închege bine.
Am mixat frisca cu
smântâna si am lasat-o deoparte.
Am mixat si crema
mascarpone,apoi am adaugat treptat jeleul de cocos,dupa care, usor am încorporat si
frisca.
Am lasat crema jumatate
de ora la frigider dupa care am pus în
tava pregatita, “îmbracând “ mai întâi marginile,apoi am pus un strat si deasupra
cremei de caise,un strat de jeleu de afine si iar un strat de mousse de cocos
si mascarpone.
Am pus iar la frigider
pentru câteva ore.
Am pregatit glazura de
ciocolata alba,topind ciocolata cu frisca pe baie de aburi.Am pus glazura peste
desertul rece.Se va închega destul de repede.
Am pregatit câteva
ornamente din ciocolata pentru décor,am mai folosit caise,coacaze roşii.
Se pastreaza la frigider
pâna în momentul servirii.
Pentru bautura,am pus
toate ingredientele în recipientul blenderului Breville,câteva picaturi de
îndulcitor lichid Green Sugar si în câteva secunde a fost gata.