Da,ştiu,o denumire
ciudată şi complicată.Aşa scria pe ambalaj,după cum puteţi observa.
De fapt,sunt nişte paste
scoici gigant,ideale pentru a fi umplute.
Eu le-am umplut cu sos
de carne,iar deasupra am pus un amestec de smântână,caşcaval şi mozzarella.
Dar cum am fiert toate
pastele,au fost prea multe aşa că cele ce au rămas le-am combinat cu brânzeturi
şi sos béchamel.
Ingrediente:
300 g paste conchiglioni
gigant
Sosul de carne:
500 g carne tocata de
porc(puteti folosi ce fel de carne doriţi)
2 buc ceapa uscata
Un morcov
Puţin ulei
Sare,piper,boia de ardei
200 ml suc de rosii
2 căţei de usturoi
Busuioc proaspat
Topping:
3 linguri smântâna
150 g cascaval
200 g mozzarella
Piper
Nucşoara
Mod de preparare:
Pastele le-am fiert în
apa cu sare,aproximativ 10 minute.
Pe pachet scria ca se
fierb 18 minute,dare u am vrut sa le fierb doar de jumatate,pentru ca se vor
mai gati la cuptor.
Le-am scurs de apa si am pus putin ulei pe ele ca sa
nu se lipeasca.
Am pregatit sosul.
Am taiat ceapa marunt si
am razuit morcovul,apoi le-am calit cu putin ulei pâna ce ceapa a devenit
sticloasa.
Am pus
sare,piper,boia,apoi am pus si carnea.
Dupa ce s-a prajit putin
si carnea,am pus apa cât sa acopere carnea, si am lasat sa fiarba.
Dupa 15 minute am pus si
usturoiul si sucul de rosii.Am mai lasat sa fiarba 15 minute.Am pus busuiocul tocat.
Am umplut pastele cu
sosul de carne si le-am asezat într-o tava.
Am amestecat smântâna cu cascavalul ras si
mozzarella,am pus piper,nucsoara si apoi am pus totul deasupra pastelor.
Am pus tava la cuptor la
150 de grade pentru jumatate de ora sau pâna ce
pastele sunt bine facute.
Se servesc calde.
Îmi place umplutura, îmi place topping-ul, dar nu-mi place cum se numesc pastele, mi-au făcut limba cochilie de melc la prima oră. :))) Nu era de ajuns că de felul meu citesc pe litere :P, am mai dat şi peste cuvântul ăsta greu care să mă urmărească toată ziua. :)))
RăspundețiȘtergereAdica nu-ti plac pastele? :)))Puteam sa le zic scoici,dar unii, carora nu le place pestele si rubedeniile lui,ar fi trecut cu indiferenta pe langa bunatate de reteta. :))))
ȘtergereVa fi musai sa gusti Padre,poate iti schimbi impresia :))))