Pages - Menu

miercuri, 11 mai 2016

Conchiglioni umpluţi(e) cu carne



Da,ştiu,o denumire ciudată şi complicată.Aşa scria pe ambalaj,după cum puteţi observa.
De fapt,sunt nişte paste scoici gigant,ideale pentru a fi umplute.
Eu le-am umplut cu sos de carne,iar deasupra am pus un amestec de smântână,caşcaval şi mozzarella.
Dar cum am fiert toate pastele,au fost prea multe aşa că cele ce au rămas le-am combinat cu brânzeturi şi sos béchamel.



Ingrediente:
300 g paste conchiglioni gigant

Sosul de carne:
500 g carne tocata de porc(puteti folosi ce fel de carne doriţi)
2 buc ceapa uscata
Un morcov
Puţin ulei
Sare,piper,boia de ardei
200 ml suc de rosii
2 căţei de usturoi
Busuioc proaspat

Topping:
3 linguri smântâna
150 g cascaval
200 g mozzarella
Piper
Nucşoara




Mod de preparare:
Pastele le-am fiert în apa cu sare,aproximativ 10 minute.


Pe pachet scria ca se fierb 18 minute,dare u am vrut sa le fierb doar de jumatate,pentru ca se vor mai gati la cuptor.
Le-am  scurs de apa si am pus putin ulei pe ele ca sa nu se lipeasca.


Am pregatit sosul.
Am taiat ceapa marunt si am razuit morcovul,apoi le-am calit cu putin ulei pâna ce ceapa a devenit sticloasa.
Am pus sare,piper,boia,apoi am pus si carnea.
Dupa ce s-a prajit putin si carnea,am pus apa cât sa acopere carnea, si am lasat sa fiarba.
Dupa 15 minute am pus si usturoiul si sucul de rosii.Am mai lasat sa fiarba  15 minute.Am pus busuiocul tocat.
Am umplut pastele cu sosul de carne si le-am asezat într-o tava.


Am  amestecat smântâna cu cascavalul ras si mozzarella,am pus piper,nucsoara si apoi am pus totul deasupra pastelor.



Am pus tava la cuptor la 150 de grade pentru jumatate de ora sau pâna ce  pastele sunt bine facute.

Se servesc calde.




2 comentarii:

  1. Îmi place umplutura, îmi place topping-ul, dar nu-mi place cum se numesc pastele, mi-au făcut limba cochilie de melc la prima oră. :))) Nu era de ajuns că de felul meu citesc pe litere :P, am mai dat şi peste cuvântul ăsta greu care să mă urmărească toată ziua. :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica nu-ti plac pastele? :)))Puteam sa le zic scoici,dar unii, carora nu le place pestele si rubedeniile lui,ar fi trecut cu indiferenta pe langa bunatate de reteta. :))))
      Va fi musai sa gusti Padre,poate iti schimbi impresia :))))

      Ștergere