De curând am fost în vizită la o mătuşă de-a mea şi ne-a servit cu aceste
delicioase clătite.
Aşa că a fost musai să le pregătesc şi eu,că prea îmi rămăsese gândul la ele.
De obicei eu pregăteam clătitele cu umplutură sărată la cuptor,dar mi-a
plăcut foarte mult şi acest mod de preparare,chiar dacă necesită ceva mai
multă muncă.
Le-am zis „răscoapte” pentru că,după ce se pregătesc clătitele şi se pune
umplutura,ele se dau din nou prin aluat de clătite si se prăjesc iarăşi în
tigaie.
Si cum ciupercile noastre favorite sunt gălbiorii,mi-a fost uşor să mă
decid cu ce va fi umplutura.
Pentru compoziţia de clătite puteţi să folosiţi reţeta voastra preferată.
Va trebui sa folositi o tigaie mai mica ca de obicei sau sa puneti mai puţina compozitie în tigaie.
Eu am folosit urmatoarele:
3 oua
1 lingura iaurt
700 ml lapte
100 ml apa minerala
Sare
1 lingura ulei
Faina cât sa obtinem o compozitie de consistenta unei smântâni
Pentru umplutura:
4oo g galbiori
1 ceapa
Sare,piper
Marar si patrunjel verde
Ulei
Mai avem nevoie de ulei pentru prajit clatitele si smântâna pentru servit.
Am pregatit compozitia de clatite din ingredientele de mai sus.
Galbiorii i-am curatat si i-am taiat marunt.
Am taiat si sunca si am razuit cascavalul.
Ceapa taiata marunt am calit-o cu putin ulei,apoi am pus galbiorii.
Ciupercile lasa apa asa ca le-am lasat pâna ce a scazut toata apa si s-au
mai prajit putin în ulei.
Am condimentat.
Am adaugat sunca taiata ,cascavalul razuit si la final verdeata.
Am copt clatite mai mititele,asa cum am spus.
Am pus umplutura si le-am înfasurat precum o sarma.
Le-am dat apoi din nou prin compozitie de clatite si le-am prajit iarasi în
alta tigaie pregatita pentru acest lucru.
Se servesc calde cu smântâna.
Poftă bună !!!!