Pages - Menu

duminică, 26 iulie 2015

Clătite „răscoapte”,umplute cu şuncă şi gălbiori



De curând am fost în vizită la o mătuşă de-a mea şi ne-a servit cu aceste delicioase clătite.
Aşa că a fost musai să le pregătesc şi eu,că prea îmi rămăsese gândul la ele.
De obicei eu pregăteam clătitele cu umplutură sărată la cuptor,dar mi-a plăcut foarte mult şi acest mod de preparare,chiar dacă necesită ceva mai multă  muncă.
Le-am zis „răscoapte” pentru că,după ce se pregătesc clătitele şi se pune umplutura,ele se dau din nou prin aluat de clătite si se prăjesc iarăşi în tigaie.
Si cum ciupercile noastre favorite sunt gălbiorii,mi-a fost uşor să mă decid cu ce va fi umplutura.
Pentru compoziţia de clătite puteţi să folosiţi  reţeta voastra preferată.
Va trebui sa folositi o tigaie mai mica ca de obicei sau sa puneti   mai puţina compozitie în tigaie.



Eu am folosit urmatoarele:

3 oua
1 lingura iaurt
700 ml lapte
100 ml apa minerala
Sare
1 lingura ulei
Faina cât sa obtinem o compozitie de consistenta unei  smântâni

Pentru umplutura:
4oo g galbiori
200 g  sunca
1 ceapa
100 g cascaval
Sare,piper
Marar  si patrunjel verde
Ulei

Mai avem nevoie de ulei pentru prajit clatitele si smântâna pentru servit.



Am pregatit compozitia de clatite din ingredientele  de mai sus.
Galbiorii i-am curatat si i-am taiat marunt.


Am taiat si sunca si am razuit cascavalul.
Ceapa taiata marunt am calit-o cu putin ulei,apoi am pus  galbiorii.
Ciupercile lasa apa asa ca le-am lasat pâna ce a scazut toata apa si s-au mai prajit putin în ulei.
Am condimentat.
Am adaugat sunca taiata ,cascavalul razuit si la final verdeata.

Am copt clatite mai mititele,asa cum am spus.
Am pus umplutura si le-am înfasurat precum o sarma.
Le-am dat apoi din nou prin compozitie de clatite si le-am prajit iarasi în alta tigaie pregatita pentru acest lucru.

Se servesc calde cu smântâna.


Poftă bună !!!!




Ruladă şi minitarte cu cremă de zmeură



Cred că în ultimul timp îmi este  mai uşor să prepar o ruladă  pentru desert.
Si cum pe căldurile astea încercăm să folosim cât mai puţin cuptorul,aceasta este tocmai potrivită pentru că se coace foarte repede.
Pentru minitarte am apelat la cojile(forme) din comerţ,pe care le-am umplut cu crema,mi-a plăcut foarte mult forma lor mică şi delicată (eu nu am forme pentru asta),dar dacă vreţi să le preparaţi în casă găsiţi reţeta aici.
Si pentru că nu am vrut un desert cu foarte multe calorii,am folosit Green Sugar şi cremă de zmeură.
O nemulţumire am avut,mi s-a părut că ouale nu s-au mixat la fel de bine cu Green Sugar ca şi cu zahăr tos,de aceea foaia de ruladă nu este prea pufoasă.



 Ingrediente rulada:
3 oua
100 g Green Sugar (sau 90 g zahar tos)
120 g faina
1 lingura ulei
5 g praf de copt
Sare

24 coji minitarte

Ingrediente crema de zmeura:

 400 g zmeura+ 2 linguri Green Sugar
250 g mascarpone+ 1 lingura Green Sugar
100 g ciocolata alba
300 ml smântâna pentru frisca
3 foi gelatina = 5 g
Zeama de lamâie

Am mai folosit pentru decor 100 ml smântâna pentru frisca,zmeura si coacaze roşii


Pentru început am pregatit rulada.
Am mixat ouale cu zaharul pâna s-au deschis la culoare si si-au dublat volumul.
Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si sarea.
Am încorporat-o usor cu un tel.
La final am adaugat uleiul.
Am pus compozitia într-o tava de 38x25 cm,tapetata cu hârtie de copt.
Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute.
Am scos tava si am rasturnat foaia pe alta hârtie de copt,am îndepartat hârtia pe care s-a copt,apoi am rulat-o împreuna cu hârtia.
Am lasat-o pâna s-a racit.
Am pregatit crema.

Zmeura am amesteca-o cu zaharul,am pus pe foc sa dea un clocot,apoi am trecut-o prin sita sa-i îndepartez semintele.
Am pus-o iarasi pe fos si am mai lasat sa fiarba pâna a prins consistenta.
Am lasat-o sa se raceasca.
Când a fost usor calduta,am încalzit gelatina la microunde si am pus-o peste ea.
Se poate pune gelatina(scursa de apa) direct în zmeura sa se dizolve.
Frisca am mixat-o (eu nu am adaugat zahar) si am lasat-o deoparte.
Foile de gelatina le-am pus la hidratat în apa rece.
Ciocolata alba am topit-o pe baie de aburi.
Am mixat mascarponele cu zaharul(Green Sugar) si am adaugat cate-o lingura de ciocolata.Am pus apoi jeleul de zmeura si la final frisca.
Am pus crema la frigider jumatate de ora.
Am desfacut foaia de rulada,am pus crema si am rulat la loc.
Am decorat cu frisca,crema ,zmeura si coacaze roşii.
Am umplut cu crema si minitartele.
Le-am pus iarasi la frigider pâna ce s-a întarit crema si s-a putut taia.
Minitartele mi-au placut în mod deosebit,alaturi de un ceai de… zmeura bineînţeles : )))))




Poftă bună !!!!



joi, 23 iulie 2015

Prăjitură cu caise şi vişine



O prăjitură delicioasă,pufoasă şi cu multe fructe.
In această perioadă chiar este păcat să nu profităm de diversitatea de fructe pe care le găsim la piaţă.
Am folosit vişine conservate după reţeta de aici.



Ingrediente:
6 oua
180 g Green Sugar(sau zahar tos)
180 g faina
50 ml ulei
Sare
Vanilie
 500 g caise fara sâmburi + 3 linguri  Green Sugar
Vişine (continutul unui borcan de 400 ml) scurse de sirop
Zahar pentru pudrat






Mod de preparare:

Am scos sâmburii  caiselor si le-am amestecat cu Green Sugar.
Vişinele le-am scurs de sirop.
Am pregatit apoi blatul pentru prajitura.
Am pus un vas cu apa pe foc si am lasat sa fiarba.
Ouale le-am pus într-un bol de inox împreuna cu zaharul si sarea.
Am luat cratita de pe foc si am pus vasul cu ouale deasupra lui.
Am mixat pâna ce spuma a devenit foarte consistenta,apoi am luat vasul de pe cratita si am mixat pâna ce compozitia s-a racit.
Am încorporat apoi usor faina ajutându-ma de un tel.
La final am adaugat uleiul  si vanilia.
Am pus compozitia într-o tava de 38x25 cm ,pe care am tapetat-o cu hârtie de copt.
Deasupra am presarat visinele si caisele scurse de siropul lasat.


Am pus tava la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute.
Dupa 30 de minute puteti sa verificati cu o scobitoare daca este copt.


Am lasat sa se raceasca,apoi am pudrat cu zahar .
Si am mâncat bineînteles.






Poftă bună !!!!

sâmbătă, 11 iulie 2015

Cheesecake cu jeleu din lemon curd



Un desert delicios,reţetă cu care vreau să răspund invitaţiei Laurei,care găzduieşte luna aceasta provocarea Mistery Box Challenge,proiect iniţiat de Cerasela.
Vreau să le mulţumesc şi fetelor pentru că m-au primit alături de ele.
Dintre ingredientele propuse de Laura,eu am ales pentru acest desert: brânza,zmeura,cireşe şi lamâia.
Imi place foarte mult cheesecake-ul,mai ales combinat cu fructe.
Totuşi nu mă încânta foarte mult blatul din biscuiţi aşa că am preferat să fac un blat pufos.
In crema de brânză am adaugat zmeură şi l-am acoperit cu un jeleu minunat din lemon curd (cremă de lamâie).Pentru că eu ma „lupt” cu o dieta,am înlocuit zaharul cu Green Sugar(dacă tot am primit premiul de la Bucataras).Mie îmi place foarte mult acest zahar „verde”,dar voi puteti să folosiţi zahar obişnuit,în aceeaşi proporţie.
Vă garantez că este la fel de răcoros ca şi o îngheţată.








Ingrediente blat(tava cu diametrul de 20 cm):

Mi-a ieşit un blat destul de înalt aşa că am taiat o felie si am rulat-o cu dulceaţă de caise.
Cred ca ar fi fost suficient un blat din 2 oua si reduse proportional restul ingredientelor.

3 oua
90 g Green Sugar
100 g faina
2 linguri ulei
Sare

Ingrediente crema de brânză:

500 g crema Mascarpone
300 ml frisca lichida îndulcita
18 g Green Sugar (2 linguri)
Coaja de lamâie
Vanilie
6 foi gelatina(10g)
Zmeura congelata

Ingrediente jeleu lamâie:

1 ou întreg + 2 galbenusuri de ou
75 g Green Sugar
60 ml suc (zeama)de lamâie
Vanilie
3 foi gelatina (5g)

Pentru ornat:
Cireşe confiate





Am pregatit mai întâi blatul.
Am mixat ouale întregi cu zaharul (Green Sugar)si un praf de sare,pâna si-au triplat volumul si spuma a devenit ca si o crema,paletele mixerului lasând urme.
Am redus apoi viteza mixerului si am adaugat uleiul în fir subtire.
La final am pus faina,încorporând-o usor cu un tel.
Am pus compozitia în tava în care am pus hârtie de copt.
Am pus tava la cuptor pentru 30 de minute.
Primele 15 minute am reglat temperatura la 200 de grade,apoi am redus la 180 de grade.
Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.
Asa cum am spus,dupa ce s-a racit,am taiat o felie mai subtire din el pentru ca era prea înalt.

Pentru crema de brânza,am pus folie de gelatina în apa rece sa se hidrateze.
Am mixat frisca.Nu trebuie sa fie prea ferma.
Crema Mascarpone am mixat-o cu Green Sugar si arome.
Am încalzit gelatina în cuptorul cu microunde (mare atentie sa nu o fierbeti) apoi am amestecat-o cu 2 linguri de mascarpone.Aveti grija  ca mascarponele sa nu fie prea rece când faceti aceasta operatiune.Am pus-o apoi în restul cremei.
La final am încorporat si frisca si zmeura congelata.

In forma în care am copt blatul,am pus blatul si l-am acoperit cu crema de brânza.
Am pus la frigider cât timp am preparat jeleul de lamâie.
Am pus foile de gelatina la hidrtatat în apa rece.
Oul întreg împreuna cu galbenusurile le-am mixat cu Green Sugar,am adaugat zeama de lamâie si le-am pus pe baie de aburi.
Am amestecat cu telul pâna a început sa se îngroase (cam 10-15 minute).
Am încalzit apoi gelatina la microunde si am pus-o peste crema de lamâie.
Dupa ce s-a racorit putin jeleul,l-am pus  peste crema de brânza si am ornat deasupra cu cirese confiate.

Am lasat la frigider pâna s-a racit bine si l-am putut felia(dupa ce în prealabil am scos inelul formei de copt).





S-aveţi poftă !!!