Sunt convinsă că şi vouă
vă rămân mereu albuşurile de ou nefolosite şi probabil le păstraţi la
congelator.
Cum la curăţenia de primăvară
am dereticat şi prin congelator,aşa că am pregătit o prăjitură fără prea mari
pretenţii dar foarte gustoasă.
Ingrediente:
Blat (tava de
20x25 cm):
9 albusuri de ou
200 g zahar
50 ml apa1 lingura zeama
de lamâie
3 linguri ulei
270 g faina
1 lingura cacao
1 lingurita praf de copt
sare
Crema de capşuni:
3oo g capsuni
100 ml sirop de capsuni
2 linguri amidon
200 ml smântâna pentru
frisca
Ganache de ciocolata neagra:
200 g ciocolata 54%
cacao
200 ml smântâna pentru
frisca
Mod de preparare:
Am pregatit blatul.
Din zahar,50 ml apa si
zeama de lamâie am fiert un sirop.
Am mixat albusurile cu
un praf de sare si am turnat siropul
fierbinte,în fir subtire.
Am adaugat cele 3
linguri de ulei si faina amestecata cu praful de copt.
Am luat câteva linguri
din compozitie si am amestecat-o cu cacao.
In tava pregatita cu hârtie
de copt,am alternat cele doua compozitii.
Am pus tava la cuptor
pentru 30 de minute.
Este util sa verificati
cu o scobitoare daca este copt.
Am oprit cuptorul si am
lasat blatul sa se raceasca în cuptor.
Pentru crema de
capsuni,am pus capsunii cu siropul în
blender si am obtinut un piure.
Amidonul l-am dizolvat
cu putina apa rece si l-am pus peste piureul de capsuni.
Am pus vasul pe foc si
am amestecat pâna ce s-a îngrosat compozitia.
L-am lasat sa se
raceasca.
Am luat 3 linguri din
piureul de capsuni si l-am pus peste blat.
Am mixat smântâna pentru
frisca si am încorporat-o usor în
piureul de capsuni ramas.
Am pus si crema de capsuni peste blat si am pus la frigider.
Ganache-ul de ciocolata
se pregateste foarte usor.
Am înfierbântat smântâna pentru frisca,fara a o
fierbe,apoi am pus ciocolata rupta bucati.
Dupa ce ciocolata s-a
topit,am amestecat pâna am obtinut o compozitie omogena.
Dupa ce s-a racit,dar a
ramas înca destul de fluida,am glazurat
prajitura,iar restul ciocolatei am pus-o la frigider.
Dupa ce a început sa se întareasca,am
scos-o de la frigider,am mixat foarte putin si am ornat cu ea prajitura.
S-aveţi poftă !!!