O prăjitură delicioasă!
Stiam că aşa va fi,încă
de când m-am gândit la această combinaţie,care mie îmi place tare mult.
Foile le-am mai pregătit
şi altădată,dar am pus umplutură de mere.Gasiţi
reţeta aici.Au fost un deliciu.Foile se frăgezesc
atât de mult după ce se pune umplutura încât se topesc în gură.
De aceea nici nu sunt
straturile atât de uniforme.
Pentru cei care sunt
speriaţi de prăjiturile cu foi,să ştiţi că se pregătesc foarte uşor,nu aveţi de
ce să vă faceţi probleme.
Ingrediente :
Foi(tava de 38x25cm)
4 galbenusuri de ou
12 linguri zahar
12 linguri lapte caldut
12 linguri ulei
1 plic praf de copt
Faina cât cuprinde(eu am
avut nevoie de 690 g)
Sare,vanilie,coaja de
lamâie
Crema de lamâie:
4 galbenusuri de ou
200 g zahar pudra
500 ml lapte
1 plic budinca de lamâie
de la Dr.Oetker
Zeama si coaja de lamâie
vanilie
250 g unt 82% grasime
Jeleu de vişine:
300 ml sirop de vişine
30 g amidon alimentar
Am mai avut nevoie de
zahar pentru pudrat
Mod de preparare:
Am pregatit mai întâi
foile.
Galbenusurile
le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta se topeste.
Am
adaugat apoi laptele caldut în care am stins praful de copt si apoi uleiul.
Am
pus sarea si vanilia ,coaja de lamâie,dupa care am încorporat treptat faina.
Cantitatea
necesara de faina depinde mult de tipul ei precum si de celelalte ingrediente
folosite.
Trebuie
sa obtinem un aluat nelipicios dar destul de ferm pentru a putea întinde foile.
Am
pus aluatul la frigider pentru jumatate de ora.
Am
împartit aluatul în patru parti,pentru cele 4 foi.
Eu
am folosit o tava de 38x25 cm,foile au iesit cam subtiri,dar zic ca a fost
suficient.
Puteti
sa folositi si o tava mai mica daca nu reusiti sa întindeti aluatul pe o tava
asa mare.
Am
copt foile pe fundul tavii,pe care am pus o hârtie de copt.
Am
copt fiecare foaie la 170 de grade pentru 12-15 minute.
Am
lasat foile sa se raceasca una peste cealalta dar cu hârtia de copt între ele.
Pentru crema de lamâie,am pus laptele într-un vas si l-am încalzit.
Am mixat galbenusurile cu zaharul,am adaugat praful de
budinca,zeama si coaja de lamâie,vanilia,am pus apoi laptele caldut,am
transferat iar totul în vasul în care
am încalzit laptele,am pus vasul pe foc si am amestecat cu telul pâna ce
amestecul s-a îngrosat.
Am pus o folie direct pe suprafata budincii si am lasat sa
se raceasca foarte bine.
Am mixat untul si apoi am adaugat treptat budinca de lamâie.
Pentru jeleul de vişine
am folosit sirop de visine pe care l-am pastrat când am conservat visinele pentru prajituri.
Am diluat amidonul cu putina apa rece,apoi l-am pus în
sirop.
Am pus vasul pe foc si am amestecat pâna ce s-a îngrosat.
L-am lasat sa se raceasca.
Am asamblat apoi prajitura.
Am pus prima foaie,crema de lamâie,putin jeleu,a doua foaie
peste care am pus doar jeleu,a treia foaie cu crema de lamâie si cea de-a patra
foaie deasupra,pe care am pudrat-o cu zahar.
Prajitura se lasa câteva ore bune,ideal ar fi peste noapte,
pentru ca foile sa se fragezeasca.
S-aveţi poftă !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu