O ruladă foarte
simpla,uşor de preparat si foarte aspectuoasă,zic eu.Am vazut-o de foarte multe
ori la verişoara mea ,aşa că am preparat-o şi eu..Puteţi s-o încercaţi şi cu
altă umplutura sărată.
Pozele din timpul
preparării nu sunt de acum,atunci am pus în umplutura şi cubuleţe prăjite din
bacon.
Ingrediente rulada:
100 ml ulei
5 linguri faina
500 ml lapte
marar verde
Ingrediente umplutura:
Marar verde
Sare,piper alb
Optional sunca taiata
sau cubulete de bacon
Mai avem nevoie de cascaval razuit
Mod de preparare:
Am pus apoi laptele amestecând cu un tel sa nu se faca cocoloase.
Am lasat sa fiarba la foc mic pâna când s-a îngrosat destul de bine.
Va trebui însa sa amestecati tot timpul,altfel se va lega de cratita.
Am adaugat sare si piper si am lasat sa se racoreasca,apoi am adaugat galbenusurile pe rând.
Am pus apoi marar verde tocat.
Albusurile le-am batut spuma tare si le-am încorporat în amestec.
Am pus compozitia în tava mare a aragazului pe hartie de copt.O întindeti cât considerati,aluatul nu curge fiind destul de consistent.
Se pot pune deasupra cateva frunzulite de patrunjel, masline sau bucatele de sunca.Va avea un aspect mai frumos.
Am pus la cuptor la 200 de grade 25-30 de minute.
Am scos din cuptor si am rasturnat pe o alta hartie de copt,apoi am rulat foaia impreuna cu hartia de copt.
Cât timp s-a racit foaia,am pregatit umplutura.
Baconul l-am prajit cu putin ulei.
Am amestecat cele doua feluri de branza cu sare,piper si marar verde tocat.
Am desfacut rulada,am pus umplutura,am rulat la loc,am razuit cascaval si am mai pus la cuptor cât sa se topeasca cascavalul.
Gata treaba,asteptam sa se racoreasca putin si putem servi.
S-aveţi poftă !!!