Pages - Menu

duminică, 29 martie 2015

Ruladă aperitiv



O ruladă foarte simpla,uşor de preparat si foarte aspectuoasă,zic eu.Am vazut-o de foarte multe ori la verişoara mea ,aşa că am preparat-o şi eu..Puteţi s-o încercaţi şi cu altă umplutura sărată.
Pozele din timpul preparării nu sunt de acum,atunci am pus în umplutura şi cubuleţe prăjite din bacon.




Ingrediente rulada:
100 ml ulei
5 linguri faina
500 ml lapte
3 oua
marar verde
Ingrediente umplutura:

100 g crema mascarpone
100 g crema de brânza
Marar verde
Sare,piper alb
Optional sunca taiata sau cubulete de bacon

Mai avem nevoie de cascaval razuit


Mod de preparare:

Uleiul l-am pus într-o cratita si am calit putin cele 5 linguri de faina.
Am pus apoi laptele amestecând cu un tel sa nu se faca cocoloase.
Am lasat sa fiarba la foc mic pâna când s-a îngrosat destul de bine.
Va trebui însa sa amestecati tot timpul,altfel se va lega de cratita.
Am adaugat sare si piper si am lasat sa se racoreasca,apoi am adaugat galbenusurile pe rând.
Am pus apoi marar verde tocat.
Albusurile le-am batut spuma tare si le-am încorporat în amestec.


Am pus compozitia în tava mare a aragazului pe hartie de copt.O întindeti cât considerati,aluatul nu curge fiind destul de consistent.



Se pot pune deasupra cateva frunzulite de patrunjel, masline sau bucatele de sunca.Va avea un aspect mai frumos.
Am pus la cuptor la 200 de grade 25-30 de minute.
Am scos din cuptor si am rasturnat pe o alta hartie de copt,apoi am rulat foaia impreuna cu hartia de copt.
Cât timp s-a racit foaia,am pregatit umplutura.
Baconul l-am prajit cu putin ulei.
Am amestecat cele doua feluri de branza cu sare,piper si marar verde tocat.


Am desfacut rulada,am pus umplutura,am rulat la loc,am razuit cascaval si am mai pus la cuptor cât sa se topeasca cascavalul.
Gata treaba,asteptam sa se racoreasca putin si putem servi.

S-aveţi poftă !!!


sâmbătă, 28 martie 2015

Lemon curd-Cremă de lămâie



           O denumire care mă amuză,dar categoric este un deliciu,chiar dacă am folosit doar patru ingrediente.
Pentru ca zilele astea aveam în plan un tort,la fix am dat peste reţeta asta la Simona .
Am mai pregătit-o mai demult dar uitasem de ea.
Si pentru că am vrut un tort cu mai multă cremă,am zis că ar fi bine să nu fie prea dulce.
Aşa că am folosit acest lemon curd pentru o cremă mousse de lamâie.
Această cremă de lamâie este o combinaţie delicioasă de suc de lămâie,ouă,zahăr şi unt.
Lămâia va da aromă  cremei,ouăle o vor îngroşa iar untul o va face mai cremoasă.
Aşa cum am spus,crema aceasta se poate folosi ca atare sau ca baza pentru un alt desert.
Se poate păstra la frigider 2-3 zile într-un recipient închis sau la congelator.
Dacă o păstraţi la congelator,o veţi lăsa să se decongeleze în frigider.



Ingrediente cremă de lămâie:

120 ml suc proaspat de lămâie
3 galbenusuri de ou
3 oua întregi
150 g zahar
Coaja de lamâie rasa
100 g unt moale


Am stors sucul de lamâie.Au fost suficiente doua lamâi mai mari.Acuma depinde si cât sunt de zemoase.
Am pus ouale cu zaharul într-o cratita de inox si am amestecat cu telul.


Am adaugat treptat sucul de lamâie si am pus vasul pe baie de aburi.


Am amestecat tot timpul cu telul pâna când compozitia s-a îngrosat.
5-10 minute ar trebui sa dureze aceasta operatiune.


Am luat de pe foc,am pus coaja de lamâie si cât înca a fost calda,am adaugat treptat 2-3 cubulete de unt,amestecând pâna s-a încorporat în cremă.


Am mutat crema într-un bol si am acoperit cu o folie alimentara,punând folia direct pe crema pentru a nu se forma pojghita.


Am pus la frigider peste noapte.
Dupa cum vedeti e foarte usor de pregatit aceasta crema fina si aromata.




Pofta buna!!!!

duminică, 22 martie 2015

Escalop de viţel



 Un prânz de Duminică savuros şi săţios,mai ales că nouă ne place foarte mult carnea de viţel.
Ca şi garnitură am optat pentru un piure de cartofi şi broccoli.



Ingrediente escalop de viţel:

6 felii muschi de viţel –aproximativ  6oo g
200 g ciuperci din conserva
2 linguri faina
2 buc ceapa uscata
Un morcov
3 căţei de usturoi
Sare,piper,cimbru
Pasta iute de ardei
100 ml suc de rosii
Ulei de masline
2 linguri smântâna
Patrunjel verde



Mod de preparare:

Feliile de carne le-am condimentat ,apoi le-am trecut prin faina.
Intr-o tigaie am pus ulei de masline si am prajit un caţel de usturoi.
Am lasat cât sa aromatizeze uleiul,apoi l-am scos.
Am prajit apoi feliile de carne pe ambele parti câteva minute,apoi le-am pastrat la cald.
In uleiul din tigaie am pus ceapa taiata,morcovul razuit,ciupercile,iar dupa ce s-au calit putin,sare si pasta iute de ardei.
Am transferat amestecul într-o cratita si peste el am pus feliile de carne.
Am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba pâna când carnea s-a fiert aproape de tot.
Mai amestecati din când în când în cratiţă.
Am adaugat sucul de rosii,cimbrul si usturoiul pisat.
Am mai lasat sa fiarba câteva minute,apoi am adaugat smântâna si la final patrunjelul verde tocat.
Ca sa nu se brânzeasca smântâna,am pus peste ea din sosul de carne fierbinte,am amestecat si apoi am pus în cratita peste carne.



Poftă bună  !!!








Covrigi polonezi





            Eu nu prea eram prietenă cu aluaturile dospite,dar de-o vreme am început să mă împrietenesc cu ele.Imi place să le frământ,îmi place cum cresc cuminţi în cuptor.
Ca să nu mai pomenesc cât de bună şi sănătoasă e pâinea făcută în casă,
De data aceasta am ales să pregătesc aceşti covrigi polonezi,pufoşi,însiropaţi.
Am ales varianta pegatită de Ancuţa pentru ca nu sunt nici prea dulci,sunt exact cum ne plac nouă.




Ingrediente aluat covrigi:

550 g faina
100 g unt topit
75 g zahar
25 g drojdie proaspata
250 ml lapte calduţ
1/2 lingurita sare
Vanilie
Coaja de lamâie

Pentru uns foaia:

50 g unt moale
1 lingura zahar pudra

Pentru uns deasupra:

1 galbenus de ou
Puţin lapte

Ingrediente sirop:

 3 linguri miere de albine
100 ml apa
Zeama de lamâie


Pentru început drojdia am alifiat-o cu o linguriţă de zahar,am pus o lingura de faina si putin lapte caldut,apoi am lasat-o  cât sa se activeze drojdia si sa înceapa sa dospeasca.
Intr-un castron am cernut faina împreuna cu sarea si am pus zaharul.
Am facut o adâncitura în mijloc unde am pus drojdia.Am amestecat cu faina si apoi am adaugat aromele,laptele caldut si la urma untul topit si racit.
Se framânta un aluat elastic care se dezlipeste de peretii vasului.
Toata operatiunea nu dureaza prea mult.
In functie de tipul fainii si de umiditate s-ar putea sa mai fie nevoie de faina sau de lapte.
Aluatul însa nu trebuie sa fie prea moale.
Am asezat bila de aluat într-un bol,am acoperit cu un servet curat si am lasat la dospit aproximativ o ora,pâna când si-a dublat  volumul.


Am rasturnat aluatul pe o planseta,am împartit aluatul în doua parti si din fiecare am întins câte o foaie dreptunghiulara.


Am uns foaia cu jumatate din untul amestecat cu zahar,am împaturit foaia în doua,apoi am taiat fâşii de aproximativ 1.5 cm latime ,asa cum se vede în poza.


Fiecare fâşie am taiat-o în doua pe lungime,lasând un capat netaiat.
Am împletit cele doua capete si apoi i-am dat forma de covrig.Mie nu mi-au iesit prea frumosi,deci va trebui sa mai exersez.



Mie mi-au ieşit vreo 16 covrigi,dar unii au fost mai mari iar altii mai mici.
Am mai lasat sa mai dospeasca 10 minute,apoi i-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte si i-am pus la cuptor la 200 de grade pentru 20-25 de minute.


In functie de cuptor,puteti sa ajustati timpul sau temperatura.
Cât s-au copt am pregatit siropul.Am amestecat mierea cu apa,zeama de lamâie
  si am încalzit(fara a fierbe) pâna s-a topit mierea.
Am pus siropul peste covrigii fierbiti când i-am scos din cuptor.


Dupa cum vedeti,nu e complicat deloc.





Poftă bună să aveţi !!!

joi, 19 martie 2015

Chocolate Mug cake- Chec de ciocolată în 5 minute



Un desert demenţial,pentru care trebuie să rezervaţi maxim 5 minute pentru preparare.Un desert în cană,făcut la microunde.Multumesc Anei Mara Ciolacu – Just Love cookin’ pentru minunata idee,abia am aşteptat s-o pun în aplicare.
So, have a sweet wonderful Day!!!!!


Ingrediente:
3 linguri faina
2 linguri cacao amaruie de calitate
2 linguri zahar
2 linguri ulei
2 linguri iaurt sau lapte
1 ou
Un praf de sare
O lingurita praf de copt
1 lingurita nescafé(optional)



Intr-o cana suficient de mare(eu am pus într-un bol  care e ceva mai mare decat cana,s-a dovedit a fi masura perfecta) amestecati toate ingredientele.Cana trebuie sa fie plina doar cam trei sferturi,altfel veti avea nevoie de timp pentru a curata cuptorul mai mult decat pentru preparare.Compozitia va creste si va avea tendinta sa se reverse înainte de a se coace ,daca cana este prea plina.


Punem cana în cuptorul cu microunde timp de 2 minute la 800 W sau 3 minute la 700 W.


Desprindeti usurel de peretii canii,desi nu se prea lipeste,avand în vedere ca are ulei în compozitie,rasturnati pe o farfurioara si serviti cu ce va place.Eu am pudrat cu zahar si l-am însotit cu niste capsuni.
Daca-l dorim mai festiv,putem sa-i adaugam putina glazura de ciocolata,un moţ de frisca,ori o dulceata delicioasa.Dar e la fel de delicios si asa simplu.
Am curatat pâna si firmiturile ramase pe peretii bolului în care l-am copt.

marți, 17 martie 2015

Ruladă aperitiv,cu carne tocată


      Nouă ne plac foarte mult astfel de rulade.Un aperitiv gustos,care arată foarte bine pe un platou cu gustări.
Am folosit piept de pui şi carne din cârnaţi,pentru că zilele astea am pregătit în casă nişte cârnaţi minunaţi,exact pe gustul nostru.
Pentru contrast şi gust am folosit şi morcov,ouă şi gogoşar roşu murat.


Ingrediente:

1 piept de pui (300 g)
Carne din cârnaţi (aproximativ 300 g)
1 morcov
2 oua fierte
Fâşii de gogoşar murat
Condimente Barbeque pentru pui
Puţin ulei



Mod de preparare:
Carnea de pui am tocat-o si am condimentat-o.
Am scos carnea din cârnaţi.
Morcovul si ouale le-am fiert.
Pe o folie am întins carnea de pui iar peste ea am pus carnea de cârnaţi,dar nu pe toata suprafata.



Am pus mocovul taiat bastonase,fâşiile de gogoşar si deasupra ouale,pe care le-am taiat în doua.


Ajutându-ma de folie am rulat carnea,apoi am transferat rulada într-o tava în care am pus o hârtie de copt.
Am uns deasupra cu puţin ulei si am pus la cuptor la 200 de grade.


Am lasat-o cam o ora,pâna când s-a rumenit si carnea a fost destul de bine facuta.
Am servit-o rece dar se poate servi si calda.


Poftă bună !!!



Cârnaţi de casă



Ne plac foarte mult cârnaţii,dar din păcate nu ne plac cei pe care-i găsim în comerţ.
Asta nu înseamna că trebuie să renunţăm,veţi vedea cât de uşor se pot prepara în casă.
De data aceasta i-am păstrat proaspeţi la congelator,dar alteori i-am dus la afumat.



Ingrediente:
  • 4 kg carne de porc
  • 1 kg carne de vita
  • 4 capaţâni de usturoi
  • sare
  • piper
  • Boia
  • cimbru
  • intestine de porc(aprox.10 m)

Mod de preparare:

Carnea de porc trebuie sa aiba si suficienta grasime,altfel carnatii vor fi prea uscati,mai ales daca alegeti sa-I afumati.
Carnea se toaca mai mare ,cu masina de tocat electrica,aceasta operatiune este floare la ureche.

Usturoiul l-am curatat si l-am zdrobit.
Peste carne am pus condimentele si usturoiul.
Condimentele se adauga dupa gustul fiecaruia,dar e bine sa fie ceva mai condimentat pentru a fi gustos si dupa ce condimentele vor patrunde în carne.
Se omogenizeaza foarte bine  astfel încât condimentele sa se amestece bine cu toata carnea.

Cu ajutorul unui dispozitiv(ţeavă)atasate la masina de tocat carne,se introduce amestecul de carne în intestine de porc.
Se înteapa bucatile de carnati din loc în loc cu un ac,pentru a nu ramane aer.


Puteti consuma carnati proaspeti ,în diverse preparate, prajiti sau gatiti la cuptor, sau îi puteti afuma.
Noi avem o afumatorie în apropierea casei,aşa ca este usor sa avem cârnaţi afumati.
Noua ne plac la fel de mult si într-un fel si în altul....nu suntem mofturosi.


S-aveţi poftă !!!