Acum ceva vreme am
gustat prajitura asta de la o prietenă dragă.Mi-am zis atunci că va trebui să o
pregătesc şi eu.
Nu am citit reţeta ei,dar
am pornit de la acel gust delicios,mai ales că am mai pregătit combinaţia de măr
şi cremă de vanilie dar cu un blat de pandişpan.
Mă bucur că am ales să o
asamblez într-o tavă mare,de 38x25 cm,pentru că a fost o minunăţie.
Chiar dacă am folosit
lapte condensat îndulcit,crema nu a fost prea dulce deoarece am adăugat zeama
de lamâie şi nu am mai adăugat zahăr.
Merele mele au fost
destul de dulci,aşa că a fost suficient să pun 2 linguri de zahăr.
Vă asigur că este minunată combinaţia de biscuiţi,măr şi crema de lapte cu lamâie.Merită să o încercaţi.
Ingrediente(tava de
38x25 cm):
500 g biscuiti
1,500 kg mere
Zahar daca este nevoie
pentru mere(eu am pus 2 linguri)
1 lingura de gris
Scortisoara
397 g lapte condensat îndulcit
2 lamâi
1 plic budinca de
vanilie
400 ml lapte
2oo ml smântâna pentru
frisca
Pentru glazura:
200 g ciocolata amaruie
50 g unt
100 ml lapte
Mod de preparare:
Am pregatit umplutura de
mere.
Am curatat si razuit
merele,le-am scurs de zeama,dar nu de
tot,am adaugat 2 linguri de zahar si 1 lingura de gris , apoi le-am calit
câteva minute.Grisul va absobi toata zeama,obtinând astfel o compozitie
cremoasa,astfel biscuitii nu se vor înmuia prea tare.
Am adaugat scortisoara
si am lasat umplutura de mere sa se
raceasca.
Pentru crema de lapte
condensat ,am amestecat laptele condensat cu zeama de la cele doua lamâi,astfel
se va îngrosa ,zeama de lamâie diminuând si dulceata laptelui.
Am amestecat praful de
budinca cu 400 ml lapte ,apoi am fiert la foc mic budinca.
Nu am adaugat zahar
tocmai pentru ca laptele condensat este dulce.
Am pus o folie direct
peste budinca si am lasat sa se raceasca.
Am amestecat budinca
racita cu laptele condensat si apoi am încorporat smântâna pentru frisca,pe
care am mixat-o în prealabil.
Am asamblat apoi
prajitura.
Am folosit o tava cu
pereti detasabili,în care am pus o folie mai groasa.
Folia va trebui sa
îmbrace si peretii formei.
Am asezat un strat de
biscuiti,apoi umplutura de mere,alt strat de biscuit,crema de lapte si iar un
strat de biscuit.
Am pus deasupra o folie
si am lasat câteva ore pentru ca biscuitii sa se înmoaie.
Am pregatit glazura.Am
pus ciocolata,untul si laptele pe baie de aburi.
Când ciocolata s-a
topit,am mai lasat-o câteva minute,apoi am pus peste prajitura.
Se mai pastreaza prajitura la rece pâna când se poate felia frumos.
S-aveţi poftă!!