Un desert minunat,foarte răcoros,poate
înlocui cu brio chiar şi o îngheţată.
Chiar dacă
ingredientele par multe,este o reţetă care se prepară foarte uşor.
Ingrediente:
Pentru blat:
200g zahar brun
4 oua
2 linguri cacao
150 ml lapte
2 linguri cafea
ness
½ plic praf de
copt
50 ml lichior
cherry
Zmeura
Sare
Pentru cremă:
150 ml frisca
lichida(Hulala)
150 ml sirop de
menta
150 ml frisca
Cateva picaturi
colorant verde (optional)
Pentru glazura:
2 linguri frisca
lichida
1 lingura miere
de albine
Mod de preparare:
Am pregatit mai
întâi blatul.
Untul,zaharul,cacaoa,laptele
si cele doua linguri de cafea,le-am pus pe baie de aburi pâna s-au topit si
s-au omogenizat.
Am lasat sa se
raceasca,am pus lichiorul.
Am separat
galbenusurile de albusuri.
Am pus
galbenusurile pe rând în amestecul ciocolatos,încorporându-l bine pe fiecare.
Faina am
amestecat-o cu praful de copt si am pus-o în amestecul preparat.
Albusurile le-am
batut spuma tare cu un praf de sare,apoi le-am încoporat usor în compozitie cu
o paleta.
Am pus amestecul
într-o tava în care am pus hârtie de copt ,am pus deasupra zmeura si am dat la
cuptor pentru 35-40 de minute.
Am folosit o tava
de 35x22 cm,daca doriti un blat mai
subtire puteti folosi o tava mai mare.
Am preparat apoi
crema.
Ciocolata alba am
pus-o impreuna cu 150 ml frisca pe baie de aburi si am topit-o.
Am racit amestecul
si l-am lasat la frigider cam 2 ore, dupa care l-am mixat pâna a devenit o
crema.
Am pus gelatina
la hidratat cu putina apa rece.
Am mixat restul
de 150 ml frisca.
Am mixat crema
Mascarpone,am amestecat-o cu crema de ciocolata.
Am încalzit
siropul de menta.Am încalzit gelatina la microunde(sa nu o fierbeti!!!) si am
pus-o peste siropul caldut.
Am lasat sa se
racoreasca,apoi am pus cate o lingura de sirop peste crema,mixand continuu.
La final am pus
si frisca în crema,amestecând cu o paleta.
Am pus crema
peste blatul racit si am mai lasat la frigider jumatate de ora.
Am pastrat putina
crema pentru moaţele de deasupra.
Dupa acest
timp,am taiat prajitura cuburi,apoi am pregatit glazura.
Am topit
ciocolata rupta bucati cu frisca si mierea pe baie de aburi.
Am pus glazura
peste cuburi ( a fost cam putina) si am ornat cu restul de crema.
Am mai lasat
putin la rece.