Poftiţi nu vă
sfiiţi!!!!!Calde şi aromate.
Imi făcuse sora
mea poftă de gogoşi zilele trecute.Şi cum azi am făcut dulceaţă de afine,s-a
potrivit tocmai bine cu gogoşile.
Ingrediente:
600 gr faina
20 gr drojdie
2 linguri zahar
2 oua
60 gr unt
Lapte
Apa calduta
Sare
Vanilie
Ulei pentru copt
Zahar pudra
Mod de preparare:
Faina cernuta împreuna
cu sarea si zaharul se pune într-un
bol.Facem la mijloc o adâncitura si punem drojdia amestecata cu o lingurita de
zahar,lapte caldut si putina faina.Lasam
sa dospeasca drojdia.
Topim untul,batem
ouale cu vanilia.
Incalzim laptele
si apa(sa nu fie fierbinte).
Punem ouale si
untul topit si racit,apoi începem sa framântam punând alternativ lapte si apa.
Framântam un
aluat nu prea tare pana când se desprinde de peretii vasului.
Punem vasul într-un
loc caldut(nu este prea greu de gasit
acum) lipsit de curenti de aer si lasam sa dospeasca pana îsi dubleaza volumul.
Presaram blatul
cu faina,întindem o foaie cam de 2cm grosime si taiem forme cu paharul.
Le mai lasam
putin pe masa sa mai creasca.
Punem uleiul într-o
cratita mai înalta si prajim gogosile,asezându-le cu partea de deasupra în jos
in ulei.
Lasam sa se
rumeneasca frumos pe ambele parti.
Le scoatem pe un
prosop absorbant.
Le pudram cu
zahar,le mai punem o lingurita de dulceata si le servim cu multa pofta.
Arata asa de bine si mi-ai facut o pofta de gogosi... acum as manca vreo zece... noroc ca e tarziu :)
RăspundețiȘtergereSi mie mi s-a facut pofta :))))))))si nu am
ȘtergereCe rotofee sunt si cu dulceata aia langa ele, n-ai cum sa refuzi asa ceva!
RăspundețiȘtergerePupici!
Asa este Meri,cam ispititoare dansele.Pupici
Ștergere