Când am văzut reţeta
aceasta,am poftit la ea instantaneu,Dar acum cum era să-mi potolesc pofta,că am
căutat în tot oraşul rasol de vita cu os.Pe când făceam scenarii să folosesc
altă carne,dezamagită fiindcă nu era acelaşi lucru,iacă am găsit şi
rasoalele,la un preţ foarte ridicat,dar a meritat din plin.
Putem să mulţumim
că putem să avem aşa ceva pe masă.Putem să mulţumim şi din multe alte motive şi
să ne gândim de doua ori când ne lamentăm de prea multe griji.
Ingrediente:
Pentru osso bucco:
4 felii rasol de
vita cu os
3 morcovi
2 buc ceapa
uscata
2 buc ceapa verde
2 rosii mari
Ardei gras verde
Patrunjel
radacina
Radacina telina
200 ml vin alb
Supa dintr-un cub
Knorr
Ulei
Faina
Sare,piper
Boia de ardei
dulce
O foaie de dafin
Marar si
patrunjel verde pentru servit
Pentru cuş – cuş:
Paste cuş –cuş
Ulei
Un morcov
Feliile de carne
se sterg cu un prosop curat,se condimenteaza,se dau prin faina si se prajesc în
ulei la foc iute pe ambele parti.Astfel sucul va ramane în interior pe
parcursul fierberii.
Zarzavaturile se
taie si se calesc în uleiul în care am prajit carnea.
Eu am transferat
totul intr-o oala de lut si am fiert la foc domol.
Cand s-au înmuiat
punem putina boia de ardei,carnea,vinul si supa din cubul de Knorr sau orice
supa aveti.
Mai condimentam
si lasam sa fiarba la foc foarte mic.De aceea durata prepararii va ajunge cam
la doua ore jumătate.
Daca fierbeti
intr-un vas normal,nu unul de lut,durata va fi probabil mai mica.
Fierbem pana cand
carnea se desprinde de pe os.
Am facut alaturi
o garnitura de cuş cuş .
Pentru aceasta
prajim putin pastele cu ulei,apoi punem apa si putina sare.
Lasam sa fiarba.
Oprim focul si le
mai lasam putin in apa sa se „umfle”.
Le strecuram.
Intr-o cratita
prajim morcovul fideluta in putin ulei.Adaugam cuş-cuşul si amestecam cu o
furculita ca boabele sa nu se lipeasca.
Eu zic ca merge
excelent cu o salata de varza ori muraturi si un vin bun alaturi.
Poftă bună !!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu