Sunt un fel de
işlere puţin modificate.Au fost foarte bune,poate doar ciocolata cam prea
amăruie pentru gustul nostru.O parte din biscuiţi i-am lipit cu gem de
caise,iar alţii cu crema de ciocolată,
Ingrediente:
Pentru biscuiti:
3 oua
3 linguri
smântâna
1 lingurita
bicarbonat
Sare
Vanilie
Coaja de lamâie
Pentru crema:
150 ml frisca
lichida
3 linguri zahar
pudra
Pentru glazura:
Lapte
Am mai folosit:
Gem de caise
Nuca macinata
Mod de preparare:
Pentru biscuiti
am amestecat crema mascarpone cu untura si zaharul si am mixat pâna s-a topit
zaharul.
Am adaugat ouale,smântâna,faina,sarea,bicarbonatul
si nuca macinata.
La final aromele.
Am framântat o
coca omogena,am acoperit cu o folie si am lasat la frigider vreo 2 ore.
Dupa acest
timp,am scos coca,am întins o foaie si am taiat diferite forme pe care le-am
pus în tava tapetata cu hârtie de copt.
Am copt biscuitii
la 180 de grade cam 15 minute.
Pâna s-au
racit,am pregatit crema de ciocolata.
Am încalzit
frisca pâna la punctul de fierbere si am pus ciocolata rupta bucati.
Am amestecat ca aceasta
sa se topeasca .Am lasat sa se raceasca.
Am mixat
mascarponele cu zaharul pudra,apoi am adaugat ciocolata si nuca macinata.
Am pus la
frigider sa se întareasca.
Am lipit
biscuitii câte doi cu crema sau cu gem de caise si am presarat nuca macinata pe
umplutura.
Pentru glazura am
topit ciocolata cu putin lapte pe baie de aburi,apoi am pus deasupra
biscuitilor.
Sa aveţi pofta!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu