Dacă ar fi s-o
încadrez într-o categorie i-aş spune „prea
simplu,prea bun”.Categoric aşa este această prăjiturică.Nu m-am putut
decide,vroiam o prăjitură cu brânză dar vroiam şi cu fructe.Nu vroiam sa fie un
cheesecake,nu de data asta.Aşa că m-am gândit la o combinaţie lejeră cu multă
brânză şi vişine,că tot e sezonul lor şi dacă tot am pus câteva la borcan
pentru prăjiturile de la iarnă,am făcut un desert,care nu prea cred ca va apuca
ziua de mâine.
Dar mâine e altă
zi şi mai am nişte vişine şi cam prea multe idei.
Ingrediente:
500 gr brânza de
vaca
170 gr unt
5 oua
6 linguri griş
170 gr zahar+ 3
linguri pt.visine
1 plic budinca de
vanilie
500 gr visine
1 plic praf de
copt
Esenta de vanilie
Sare
Zeama si coaja de
lamâie
Zahar pentru
pudrat
Mod de preparare:
Se scot sâmburii
visinelor si se pun cu zahar pana lasa sirop.
Se separa ouale.
Se mixeaza untul
cu 120 gr zahar pana cand zaharul se topeste si untul este ca si o crema.Adaugam
pe rand cele 5 galbenusuri,mixand bine dupa fiecare inainte de a-l încorpora
urmatorul.Punem în compozitie grisul ,praful de budinca amestecat cu praful de
copt,esenta de vanilie .
Brânza o sfarâmam
cu o furculita,punem coaja si zeama de lamâie si o adaugam în crema de unt.
Albusurile le
batem cu un praf de sare,cele 50 de grame de zahar si zeama de lamaie.Spuma
trebuie sa fie lucioasa si sa faca „ţepi”.
Punem albusurile în
compozitie si amestecam usor cu o paleta.
Intr-o tava
tapetata cu hârtie de copt,punem ¾ din
compozitie,apoi asezam visinele scurse din sirop si punem restul compozitiei.
Punem în cuptorul
preîncalzit pentru 30 de minute,pâna când se rumeneste deasupra si trece
„testul scobitorii”.
O lasam in cuptor
pana cand se raceste.
Taiem bucati mari
de tot(va asigur ca una mica nu va fi suficienta) pudrate cu zahar.
Pufoasa,cu gust
bun de branza si visine dulci acrisoare,ce poate fi mai bun?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu