Pages - Menu

marți, 20 mai 2014

Prăjitură cu brânză şi vişine


Dacă ar fi s-o încadrez într-o categorie i-aş spune „prea simplu,prea bun”.Categoric aşa este această prăjiturică.Nu m-am putut decide,vroiam o prăjitură cu brânză dar vroiam şi cu fructe.Nu vroiam sa fie un cheesecake,nu de data asta.Aşa că m-am gândit la o combinaţie lejeră cu multă brânză şi vişine,că tot e sezonul lor şi dacă tot am pus câteva la borcan pentru prăjiturile de la iarnă,am făcut un desert,care nu prea cred ca va apuca ziua de mâine.
Dar mâine e altă zi şi mai am nişte vişine şi cam prea multe idei.


Ingrediente:
500 gr brânza de vaca
170 gr unt
5 oua
6 linguri griş
170 gr zahar+ 3 linguri pt.visine
1 plic budinca de vanilie
500 gr visine
1 plic praf de copt
Esenta de vanilie
Sare
Zeama si coaja de lamâie
Zahar pentru pudrat



Mod de preparare:
Se scot sâmburii visinelor si se pun cu zahar pana lasa sirop.
Se separa ouale.
Se mixeaza untul cu 120 gr zahar pana cand zaharul se topeste si untul este ca si o crema.Adaugam pe rand cele 5 galbenusuri,mixand bine dupa fiecare inainte de a-l încorpora urmatorul.Punem în compozitie grisul ,praful de budinca amestecat cu praful de copt,esenta de vanilie .
Brânza o sfarâmam cu o furculita,punem coaja si zeama de lamâie si o adaugam în crema de unt.
Albusurile le batem cu un praf de sare,cele 50 de grame de zahar si zeama de lamaie.Spuma trebuie sa fie lucioasa si sa faca „ţepi”.
Punem albusurile în compozitie si amestecam usor cu o paleta.
Intr-o tava tapetata cu hârtie de copt,punem ¾  din compozitie,apoi asezam visinele scurse din sirop si punem restul compozitiei.
Punem în cuptorul preîncalzit pentru 30 de minute,pâna când se rumeneste deasupra si trece „testul scobitorii”.
O lasam in cuptor pana cand se raceste.
Taiem bucati mari de tot(va asigur ca una mica nu va fi suficienta) pudrate cu zahar.
Pufoasa,cu gust bun de branza si visine dulci acrisoare,ce poate fi mai bun?


Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu