Imi era dor sa gătesc ceva bun pentru masa de prânz,aşa că
acest rasol de porc,afumat şi fără os alături de nişte cartofi,s-a nimerit la
fix.
Ca să nu mai zic cum s-au potrivit cu murăturile,nebunieeee.
Si îmi mai era dor să pun la treabă ajutoarele
mele,Slowcookerul Duraceramic în cazul de faţă.
Mai întâi am lăsat rasolul să se gătească “ardeleneşte” vreo
4 ore la Slowcooker,apoi l-am pus şi la cuptor,împreună cu cartofii.
Am ştiut că,gătită la Slowcooker,carnea va fi foarte
fragedă,aş că merita aşteptarea.Dacă aş fi avut rasol cu os,la final carnea ar
fi căzut de pe os,desfăcându-se fâşii.Aşa, carnea a fost la fel,doar că nu am
avut os.
Dacă nu aveţi Slowcooker(deşi vi-l recomand cu drag),puteţi
să fierbeţi rasolul într-o oală normală,apoi să-l puneţi la cuptor.
Aşadar,pentru această reţetă,avem nevoie de urmatoarele
Ingrediente:
un rasol de porc afumat si fara os( 900 g- 1 kg)
1 kg cartofi
Sare,piper,boia,fulgi de ardei iute,cimbrisor
3-4 catei usturoi
Ulei
Optional cascaval razuit
Pentru glazurat rasolul:
1 lingura miere de albine
1 lingura ulei
1 lingurita boia
1 lingura lichid în care a fiert rasolul
Alte reţete pregătite la Slowcooker,găsiţi aici
Mod de preparare:
Am spalat rasolul de porc si l-am pus în vasul
Slowcookerului cu 200 ml apa.
Nu am pus mai mult lichid,pentru ca astfel rasolul mai mult
se va coace decât sa fiarba.
Daca îl fierbeti în oala normal,va trebui sa-l acoperiti cu
apa.
Eu nu am mai adaugat condimente,rasolul fiind sarat si
afumat,mi s-a parut suficient.
L-am lasat sa se gateasca 4 ore.
Intre timp am curatat cartofii si i-am taiat felii groase.
I-am sters cu un
prosop,am pus putin ulei,sare,piper,boia,fulgi de ardei iute,cimbrisor.
I-am amestecat ca sa ajunga condimentele peste tot,apoi i-am pus într-o tava încapatoare,în care am pus hârtie de copt.
Am zdrobit cateii de usturoi si i-am pus în tava printre cartofi.
Cu 20 de minute înainte de a scoate carnea din oala,am pus
tava cu cartofii la cuptor,la 200 de grade.
Am pregatit sosul pentru glazurat rasolul.Am amestecat
mierea,uleiul,boiaua si am diluat cu o lingura din lichidul ramas în oala dupa
ce s-a fiert rasolul.
Am scos cu grija rasolul ca sa nu se împrastie si l-am
asezat în tava cu cartofii.
Am glazurat rasolul si am pus iar tava la cuptor.Am mai
lasat 30 de minute.
La final am pus peste cartofi cascaval razuit.
Puteti sa serviti si alaturi de un sos preferat.Noi am servit doar cu muraturi asortate.Abia
asteptam sa le vina rândul acestor muraturi.
Sper sa va fie de folos reteta.
S-aveţi poftă!